עיריית תל אביב-יפו, באמצעות הרשות העירונית לאיכות סביבה וקיימות, תקיים זו השנה השלישית את “שבוע צמצום בזבוז מזון” בתאריכים 23- 31 במרץ, לרגל יום צמצום בזבוז מזון הבינלאומי שחל ב-12 במרץ.
כשליש מהמזון המיוצר בעולם נזרק ולא נאכל, ובמקביל כ-2 מיליארד בני אדם סובלים מרעב. מלבד ההשלכות החברתיות והכלכליות, בזבוז מזון מהווה אחד הגורמים לפליטות גזי חממה, זיהום סביבתי ופערים חברתיים. מחקרים מצביעים כי ניתן להפחית כ-20% מפליטות גזי החממה של ישראל באמצעות צמצום בזבוז מזון.
תל אביב-יפו היא אחת הערים המובילות בעולם בתחום זה, כחברה ברשת הערים הבינלאומית C40 למאבק במשבר האקלים וכחתומה על “אמנת מילאנו למדיניות מזון עירונית” (MUFPP). במסגרת זו, מובילה עיריית תל אביב- יפו את התוכנית “בתיאבון”, הפועלת להעלאת המודעות הציבורית, הענקת כלים לצמצום בזבוז מזון וקידום הצלת מזון בשיתוף רשתות שיווק ועמותות.
נח עפרון, חבר מועצת עיריית תל אביב- יפו: " בעידן שבו אנחנו מוצפים במסרים המעודדים צריכה בלתי פוסקת, הרשות לאיכות הסביבה והקיימות של עיריית תל אביב-יפו בוחרת לשדר את המסר ההפוך: פחות קניות, פחות בזבוז, פחות פסולת – וכתוצאה מכך, עיר בריאה ושפויה יותר לכולנו. באמצעות סדנות, קורסים, אירועים ו’יריד הצלת מזון’, אנו מסייעים לתושבים להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלהם ולהפוך את העיר למודל של קיימות."
אירועי השבוע יכללו מגוון רחב של פעילויות חווייתיות וקהילתיות, ביניהן:
· סדנות: התססה ושימור מזון, בישול ממזון מוצל, גידול ירקות משאריות וסיורי הצלת מזון בשוק
· אירועים קהילתיים: ארוחות שכונתיות בהובלת תושבים ותושבות ואנשי קולינריה תל אביביים
· קורסים והדרכות: פתיחת מחזור חדש לקורס “לאכול, לחסוך, לאהוב”, וכן קורס ייחודי בהנחיית ד”ר אורי מאיר צ’יזיק ללימוד שיטות התססה ושימוש במזון מוצל
· הפנינג צמבו”ז במרכז הקיימות העירוני בדיזנגוף סנטר, יום שלישי 25 במרץ, שעה 18:00: סדנות להכנת קוקטיילים מפירות מוצלים, בישול משותף ועוד. עלות 65 -90 ₪. הטבות למחזיקי ומחזיקות דיגיתל
· שבוע צמבו"ז בשוק נמל תל אביב, יום רביעי 26 במרץ, החל מהשעה 16:00: הפנינג לכל המשפחה עם מגוון פעילויות להצלת מזון: סדנת התססות ירקות לילדים, קישוטי תיקי שוק רב פעמים, סדנת התססות למבוגרים ועוד.
· אירוע השיא – יריד הצלת מזון, יום חמישי 27 במרץ, מרכז קהילתי מגיד, שד' נורדאו 63, שעה 17:00: מפגש חגיגי של ארגונים ועמותות להצלת מזון, דוכני חלוקה של מזון מוצל, טעימות מיוחדות ועוד. באירוע יוגש כיבוד קל ממזון מוצל שיוכן על ידי תושבים פעילים ובהובלה של השפית נועה, לוי, ולהקת ג'אז של נגנים מקומיים צעירים ירימו את האווירה בקונספט של ג'אם. בעלות סמלית של 10 ₪.
צילומים – שחר וקנין, נועה בירן
קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן