
לראשונה בארץ: PAUL TUBE לטיפול בגלאוקומה במחלקת העיניים במרכז הרפואי וולפסון
ממשיכים להתחדש במחלקת העיניים במרכז הרפואי וולפסון : לראשונה בארץ בוצעו 2 ניתוחים לטיפול בחולי גלאוקומה מתקדמת באמצעות צינורית Paul Tube :"נתקלתי בשימוש בנקז הייחודי הזה במהלך התמחות על שביצעתי בביה״ח לעיניים Moorfields שבלונדון, ומיד ידעתי שצריך להביא אותה לארץ״ מספרת ד"ר ליאת מנדל רופאה בכירה בשירות הגלאוקומה במחלקת העיניים, במרכז הרפואי וולפסון.
ד״ר מאיה כלב לנדוי אחראית שירות הגלאוקומה בביה״ח, התרשמה מהיתרונות של הנקז החדש ופנתה לחברה מובילה לציוד רפואי בארץ ועניינה אותה בהבאת הנקז לארץ.
"התרשמתי מהיתרונות של הנק״ז החדש ופניתי לחברה מובילה לציוד רפואי בכדי להביאו לארץ״ מוסיפה ד״ר מאיה כלב לנדוי, אחראית שירות הגלאקומה בביה״ח.
למי מיועד הטיפול ?
״הטיפול מיועד לחולי גלאוקומה קשים. מדובר בנקז המשמש לניקוז הנוזלים בעין ע״מ להפחית את הלחץ התוך עיני בחולי גלאוקומה״, מסבירה ד״ר כלב לנדוי.
מה היתרון בנקז זה ?
"הנקזים הקיימים בשימוש בניתוחים מסוג זה הובילו לסיבוכים בעיקר בגלל שהצינורית הייתה כה גדולה שהפלסטיק שממנה היא עשויה היה פוגע בקרנית לאורך השנים. קוטר הצינורית של הנקז החדש קטן באופן משמעותי מהצינוריות של נקזים דומים ולכן מאפשר לנקז את הנוזלים בצורה בטוחה יותר ומפחית את הסיכון לסיבוכים עבור המטופל. כמו כן, גוף הנקז גמיש ודק יותר בהשוואה לנקזים קודמים״.
הטכניקה הזו מתווספת לשורת חידושים בשנה האחרונה בתחום הגלאוקומה במחלקת העיניים במרכז הרפואי וולפסון, וביניהם שימוש בטיפול הלייזר הכירורגי המתקדם ELIOS.
פרופ׳ ריטה ארליך מנהלת מחלקת העיניים בוולפסון : ״אני מברכת על הצלחת הניתוח החדש, אשר מצטרף להישגים המרשימים של המחלקה שלנו. ניתוח זה מהווה שלב נוסף ביכולת המקצועית והמתקדמת של הצוות שלנו, ומחזק את המחויבות שלנו להעניק טיפול ברמה הגבוהה ביותר. אנו גאים להמשיך להוביל בתחום, תוך דגש על חדשנות, מקצועיות ואכפתיות למטופלינו״.