
משרד הבריאות ומשרד החקלאות מבקשים להדגיש לציבור את אופן השימוש בביצים טריות למען שמירה על בריאותו
בעקבות דיגום לולים שביצעו השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות נמצא כי קיים חשד לנוכחות סלמונלה בביצים שמקורן מלולים מסויימים.
הביצים שווקו על ידי חברת "לסר" ועליהן מופיע המידע הבא:
קוד: 6027 או 1737.
תאריך אחרון לשיווק: כלל התאריכים עד וכולל 5.4.25
תאריך אחרון לשימוש (במקרר): כלל התאריכים עד וכולל 5.5.25
החברה מתנצלת על אי הנעימות שנגרמה לצרכנים ומדגישה שהודעה זו אינה משפיעה על יתר מוצריה.
לפרטים נוספים, יש לפנות לשירות הלקוחות של חברת לסר: 1700-555991
משרד הבריאות ומשרד החקלאות מזכירים ומדגישים כי במקרה זה ובכלל, על קליפות הביצים ובתוכן, עלולים להיות חיידקים גורמי מחלה אשר התפתחותם תלויה בטמפרטורה, בזמן ובתנאי אחסנת הביצים ועל כן יש לנקוט במשנה זהירות:
- אין להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים אלא לאחר שבושלו בישול מלא, כלומר במים רותחים לפחות 10 דקות או לטגן עד שהחלמון והחלבון נקרשו.
- יש למנוע מגע בין הביצים שבושלו לאלה שלא בושלו.
- יש להקפיד על שטיפה יסודית של הידיים (במים וסבון) לפני ואחרי הטיפול בביצים או באריזתן וכמו כן, יש לנקות ניקוי יסודי את הכלים שבאו במגע עם הביצים הגולמיות למניעת העברת חיידקים.
- ככלל אין לשטוף ביצים אלא אם פעולת הבישול נעשית מיידית לאחר שטיפתן.
הטיפול היעיל ביותר להשמדת החיידק בביצים הינו בישול יסודי מלא.
לפרטים נוספים על בטיחות והיגיינה בעת שימוש בביצים ניתן למצוא מידע בקישור הבא:
https://www.gov.il/he/pages/food-types
קרדיט:משרד הבריאות
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן