גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

הגעלת כלים וביעור חמץ לפסח

הגעלת כלים וביעור חמץ לפסח

לנוחותכם, מצורפת רשימת מקומות ציבוריים עבור הגעלת כלים וביעור חמץ.

​לקראת פסח, אנו מצרפים רשימת אתרים מקומות ציבוריים עבור הגעלת כלים, שתתקיים ביום רביעי, י”א ניסן תשפ"ה (9.4.25) וביום חמישי, י"ב ניסן תשפ"ה (10.4.25) בשעות 18:00-10:00 במקומות הבאים:​

* הציבור מתבקש להגיע עם כלים נקיים, ללא שומנים​.

* השירות ניתן בחינם.

דינים הנח​וצים לכל מי שברצונו להכשיר כלים​:


א. כלים המיועדים להכשרה, אין להשתמש בהם 24 שעות לפני ההגעלה.

ב. יש לנקות את הכלים היטב לפני ההגעלה.

ג. כלים שיש בהם נקבים, גומות או סדקים שאי אפשר לנקותם כראוי- אי אפשר להכשיר.

ד. סכיני מטבח עם ידיות עץ או סיליקון- אי אפשר להגעיל.

ה. כלי זכוכית מכל סוג- לרחוץ היטב במים קרים ומותרים ללא הגעלה. ויש נוהגים להחמיר ולהגעילם ומומלץ לפנות לרב לקבל הדרכה.

ו. כלי פלסטיק ,אמייל ובקליט שמשתמשים בהם בחמים- צריכים הגעלה.

ז. כלי חרסינה וקרמיקה- אי אפשר להכשיר

ח. תבניות אפיה- לא ניתן להכשיר, תבניות המיוחדות לבישול דינם כסירים- בהגעלה.

ט. תנורים- אין להשתמש בהם 24 שעות ולאחר מכן לנקותם היטב , ולהפעילם בחום הגבוה ביותר למשך שעה ורבע.

י. מדיח כלים- לאחר הוצעת הפסולת המצויה , יש להפעילו כשהוא ריק בתכנית הארוכה בחום הגבוה ביותר עם חומרי ניקוי.

יא. מיקרוגל- ממולץ שלא להכשיר , ובמקום הצורך יש לפנות לרב

יב. החצובה שעל הגז- עירוי מים חמים מכלי ראשון, ומומלץ לצפות בנייר כסף (ואם ניתן להגעיל עדיף).

סביבות ותחתיות בגז- עירוי מים חמים מכלי ראשון.

ראשי הגז- מומלץ להגעיל לאחר ניקוי כל החורים היטב.

הפלטה לשבת- עירוי מים חמים מכלי ראשון ( להעמיד במצב רגיל על הרגליות)ומומלץ לצפות בנייר כסף.

יג. השיש והשולחנות- עירוי מים חמים מכלי ראשון, והחוששים שיתקלקלו, אפשר לכסות את השיש בנייר כסף(עבה) ואת השולחן במפה קבועה ,לכל ימי הפסח.

יד. הכיור- עירוי מים חמים מכלי ראשון.

טו. כלי כסף שמשתמשים בהם בקר-די להם בשטיפה ונקיון היטב במים קרים.

טז. מקרר ומקפיא- די להם בשטיפה ונקיון היטב במים קרים, ובחריצים ובפתחי אוורור לנקות עם שואב אבק.

יז. מיחם מים חמים- אם מניחים עליו מאכלים ,אין לו הכשר. ואם לא הניחו עליו מאכלים כלל, אינו צריך הכשר ואפשר להשתמש בו גם לפסח. וכן הדין גם למיחם אוטומט ומכשירים כעין תמי 4 .וטוב לנקותם היטב.

יח. טרמוס –אינו צריך הכשר.

יט. מחבת טפלון- אין לה הכשר, מחבת רגילה שמשתמשים בה עם שמן- הכשרתה בהגעלה.

כ. מכסי הכלים- דינם כמו הכלים עצמם וכלי שצריך הגעלה אף המכסה צריך הגעלה.

כא. מכונה לטחינת בשר וכן בלנדר, יש להגעיל את הקערות ,הסכינים ושאר חלקי המטחנה, אחר נקיון יסודי.

כב. שיניים תותבות- די להם בשטיפה היטב והמחמירים שוטפים במים חמים.

מכ​ירת חמץ

אצל הרבנים במשרדי הרבנות הראשית חולון רחוב הרב קוק 7 בין השעות 10:00-13:00 וכן ע"י רבני השכונות ורבני בתי הכנסת עד ליום שישי י"ג ניסן תשפ"ה (11.4) בבוקר

מוקד טלפוני 03-5086000

למכירה חמץ דרך הודעת ווצאפ נא לשלוח שם וכתובת מעודכנים למס' 050-8877247

סוף זמן אכילת חמץ: ביום שבת בשעה 10:03

סוף זמן ביעור חמץ: שהושאר לצורך השבת (בדרכים המותרות) ביום שבת בשעה 11:08

ביעו​ר ​חמץ​

​לקראת פסח, אנו מצרפים רשימת אתרים להנחת חביות עבור ביעור חמץ.

פס​​ח כשר ושמח.

להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן

לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

Exit mobile version