כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

מגזין סוף השבוע לחג הפסח

השבוע במגזין: מה עשו סלבס ומשפיענים במסעדת הסוהו השבוע? עם מי היתה יעל שלביה בבר ה-Loulou Secret  בתל אביב? איזו מנה מנצחת תכינו לליל הסדר? ולמה כדאי לכם להגיע לצפון בחול המועד?

השבוע במגזין: מה עשו סלבס ומשפיענים במסעדת הסוהו השבוע? עם מי היתה יעל שלביה בבר ה-Loulou Secret  בתל אביב? איזו מנה מנצחת תכינו לליל הסדר? ולמה כדאי לכם להגיע לצפון בחול המועד?

נתחיל עם רכילות

מעיין אשכנזי וליהיא גרינר. גאים בישראלים היפים. (צילום: שוקה כהן).

ערב שני השבוע. אירוע ההתרמה השנתי של מסעדת הסוהו בראשון לציון. במהלך הערב הכינו מעל ל-300 סלי מזון, גויסו עשרות אלפי שקלים ונאספו מוצרים כשרים להרכבת למעלה מ-500 סלי מזון למשפחות רווחה. שווי כולל של למעלה מ-100 אלף שקלים בערב אחד! לטובת המטרה נרתמו די ג'יי איתי גאלו ודיג'יי דרוויש שהרימו את הערב לצד משפיענים שגויסו, הגיעו לעודד את התרומה ואף ארזו בעצמם, בהם מעיין אשכנזי, ליהי גרינר שהגיעה עם בעלה, לירן רוזן, ינון בן שושן, נבו עמרני ועוד. האירוע נערך במסגרת חגיגות 25 שנה למסעדת הסוהו – מחלוצות הסושי בישראל. ארז מוסצ'ו הבעלים של הסוהו: "אנחנו גאים בישראלים היפים והטובים שהגיעו ותרמו כדי שלאחיהם יהיה שולחן חג כהלכתו וכיד המלך, כל זאת בשנה לא פשוטה כלכלית".

**


דניאל גד, רועי סנדלר, מייקל לואיס, אתי אלישקוב, יעל שלביה, אורי קומאי ותומר הכהן. חוגגים שנה. (צילום: לנס הפקות).

חברת הביטוח ליברה ערכה אירוע קוקטייל חגיגי לציון שנה להשקת אפליקציית Chik בנוכחות הפרזנטורית, הדוגמנית והשחקנית, יעל שלביה הרווקה הטרייה, לצד רווקים נחשקים נוספים. האירוע התקיים בנוכחות: יעל שלביה, מייקל לואיס, אורי קומאי, דניאל גד, רועי סנדלר, תומר הכהן, רומי פרנקל, אור ורון שורק המככבות בהישרדות ועוד. אתי אלישקוב, מייסדת ומנכ"לית חברת הביטוח ליברה, אירחה את הסלבס בבר ה-Loulou Secret  בתל אביב, ואנחנו יכולים לספר לכם שאתי היא חולונית גאה: לא רק שהיא מתגוררת בחולון, גם משרדי ליברה ממוקמים בעיר. "אנחנו חוגגים היום שנה להשקת אפליקציית Chik וגאים בכך שהיא הפכה לחלק בלתי נפרד מחוויית הנהיגה הצעירה", מסרה אתי באירוע. "עם כל חודש שעובר, אנחנו רואים את ההשפעה המהותית של המותג בשוק ואת הביקושים הגוברים מצד הנהגים הצעירים. היום, כשנה לאחר השקת Chik שני שליש ממשתמשי האפליקציה אינם מבוטחים בליברה, אלא מפעילים ביטוח נהג צעיר עבור רכב שמבוטח בחברה אחרת וזאת החדשנות שליברה הביאה".

יעל שלביה ואנה זק. החתימו דרכון בסיישל. (צילום: שי פרנקו)

Evoto

מותג האופנה רנואר משיק את קמפיין חג הפסח שלו עם נבחרת הפרזנטורים, אשר צולם באיי סיישל בהשקעה של כ 2 מיליון ₪. האביב מביא איתו התחדשות, פריחה ואווירה חגיגית מלאת אור. בהשראת תחושת הרעננות הזו רנואר יצרה קולקציה שמשלבת בין אלגנטיות מסורתית לבין אופנה מודרנית. הפריטים מעוצבים בקווים נקיים ומדויקים עם נגיעות של טקסטורות עשירות, רקמות עדינות ובדים רכים ונשפכים, שמעניקים מראה טבעי ונינוח המתאים לערב החג ולימים האביביים שמגיעים אחריו.

ד"ר אמיר בלומנפלד, ד"ר הילי כוכבי, אילה מצגר, יוסי לגזיאל וטל גינדי. בואו. (צילום: יח"צ קניון הזהב)

הנהלת קניון הזהב נרתמת לפעילות להצלת החטופים הישראלים בעזה : קניון הזהב מארח את מיזם "בואו" למען הצלת החטופים והצלת החברה הישראלית, ומארגן הרצאה לציבור הרחב בהשתתפות ד"ר הילי כוכבי פסיכולוגית חינוכית, ד״ר אמיר בלומנפלד לשעבר ראש ענף טראומה בחיל הרפואה ואילה מצגר, כלתו של יורם מצגר ז"ל – בנושא מה נוכל לעשות כדי להציל אותם ואת עצמנו. ד"ר הילי כוכבי תרצה בנושא הצלת החטופים כמפתח להצלת החברה הישראלית למען בריאות נפשם של ילדינו, ד"ר אמיר בלומנפלד ירצה בנושא הצלת החטופים מהזווית הרפואית ואילה מצגר, כלתו של יורם מצגר ז"ל שנחטף ורצח בשבי תרצה בנושא הצלת החטופים מהזווית האישית. יוסי לגזיאל מנכ"ל קניון הזהב ציין: "הקניון הוא אומנם פלטפורמה לקניות ולבילוי אך יש מחויבות של כולנו לסייע בחזרתם של 59 אחים ואחיות שלנו שנמצאים כבר שנה וחצי בשבי החמאס".

**

ילנה פרלמן, עדה שגיא וחי דוידוב. זכות גדולה. (צילום: באדיבות התיאטרון העברי)

שורדת השבי עדה שגיא הגיעה במוצ"ש האחרון להיכל התרבות נס ציונה לצפות בקומדיה 'שיעור באהבה' של התיאטרון העברי. שגיא התרגשה וצחקה מההצגה, ובסיומה נפגשה מאחורי הקלעים עם השחקנים ענת עצמון וחי דוידוב ועם ראש מטה תרבות במשרד התרבות, ילנה פרלמן, שהתרגשו לא פחות לפגוש אותה ולשוחח עימה. גדי צדקה, מנהל התיאטרון העברי וכותב ההצגה מסר: "שמחנו מאוד לראות את עדה בין צופי ההצגה. זוהי זכות עבורנו לרגש, להצחיק ולהוות מקום בו אנשים יכולים לברוח לרגע מהמציאות הלא פשוטה של חיינו. אנו מצפים בקוצר רוח לשובם במהרה של כל שאר החטופים".

זוג בחיים ובעסק: תכירו את גיא ודניאל צילום – ברק גולן

גיא סולל (31) ודניאל גורדון (33) הראשל"צים, הם זוג בחיים ובעסק: DG המיתוג הדיגיטלי, שנמצא גם הוא בראשון.

"תמיד ידעתי שאני רוצה להיות עצמאי", מספר גיא. "היה לי עסק כבר מגיל 16 ולמדתי שיווק בעצמי מגיל צעיר. את דניאל הכרתי כשהיא פנתה אליי לעזרה בשיווק, ודי מהר זה התפתח לכיוון רומנטי. אנחנו משלימים אחד את השנייה – בידע שלה במיתוג ובידע שלי בשיווק – מה שיוצר תוצאות מוצלחות ללקוחות שלנו".

מה זה בעצם מיתוג דיגיטלי?

דניאל: "מיתוג דיגיטלי זו יצירת שפה וזהות לעסק, שיבדלו את אותו עסק מאחרים. אנחנו בונים מיתוג בשילוב אנימציה ובינה מלאכותית, ויודעים איך לשווק את זה אח"כ כדי לייצר תוצאות".

איך אתם ניגשים ללקוח שעובד בתחום שאתם לא מכירים?

גיא: "הדגש העיקרי והדבר הראשון שנעשה זה מחקר שבודק מה המטרה, השאיפה והמסר של העסק. מה עובד או לא עובד בתחום, מה עושים מתחרים ועוד. ברגע שעושים את זה אין ניסוי וטעייה, יש ודאות שמה שנפרסם אח"כ פשוט יצליח".

דניאל: "יש לנו לקוח שעבד עם חברת שיווק במשך 7 שנים והמכירות של החברה לא עבדו טוב, הוא לא התפתח לאן שרצה. עשינו לו מחקר והתחלנו ביצירת סרטון שהביא לו תוצאות, משם התחלנו מחקר נוסף שהוביל ליצירת שיווק מדויק לכל מערך החברה. הוא עובד איתנו כבר שנתיים והוא מוכר קבוע באתר שלו בסכומים גבוהים, הרחיב את הפעילות לחברות בת תחת החברה הראשית שלו ואנחנו כל הזמן מתקדמים איתו בפעילויות מיתוג ושיווק נוספות".

לאן התחום הזה מתפתח? מה החזון שלכם?

"אנחנו שואפים להוריד את אחוז סגירת העסקים בישראל ולהגדיל הצלחה של עסקים בתחום המיתוג והשיווק. ליצור מודעות וחשיפה בקרב עסקים ואנשי מקצוע – איך לעבוד נכון בשביל ליצור תוצאות ע״י מחקר שמתחיל מבניית מיתוג ושפה בכלי AI חדשניים ועד לפעולות שיווק נכונות שיביאו תוצאות לבעל העסק. מבחינה אישית, אנחנו פועלים גם בארה"ב ומתרחבים גם שם בפעילויות מיתוג שונות שמתאימות לקהל האמריקאי".

אתר

געגועים להודו (צילום יח"צ)

בשנת 1983, כשהייתי בן ארבע, פתחה רינה פושקרנה לראשונה את המסעדה ההודית טנדורי, ששמה נלקח מתנור החימר ההודי המסורתי. בזמן שבעולם המערבי, בערים כמו ניו יורק ולונדון, הקהל עמד בתור מחוץ למסעדות הודיות, בישראל הקהל עדיין לא היה פתוח לאוכל ההודי, והישראלים זילזלו במטבח הצבעוני הזה. לקח לרינה שנים של עבודה קשה כדי לגרום גם לישראלים להתלבש יפה ולצאת לבילוי במסעדה הודית. מעבר לאוכל הטעים והעשיר שהמטבח הזה מציע, הישראלים התאהבו ברינה עצמה: בעולם של שפים מלאי חשיבות עצמית, יש משהו מקסים באישה הצנועה ובגישה העדינה שלה.

עברו מאז 40 שנה, וטנדורי המיתולוגית ששכנה בכיכר דיזנגוף נסגרה לטובת מיזם נדל"ן. במקומה, פתחו רינה, בעלה וינוד ובנם קונאל את טנדורי החדשה – TANDOORI Lands End, בלוקיישן מהפנט מול הים. בתפריט החדש מסע קולינרי ברחבי המזרח – צהריים מרחבי הודו, תפריט ערב עם קארי הודי, ביריאני ריחני ובר עם קוקטיילים בהשראת הודו.  

מה תוכלו לטעום בטנדורי: לחם נאן ומטבלים, דים דים – כיסונים ממולאים פטריות שמפיניון, פורטבלו ושיטאקי עם קשיו קלוי, כרישה ובצלצלים, עשויים באידוי-טיגון, מוגשים עם צ'אטני עגבניות חרפרף. סלט טיראנגה – עלי חסות, רוקט, פרחי כרובית, גזר ז'וליין, שומר, משמש מיובש, תפוחי עץ, אגוזי פקאן קלויים ורוטב וינגרט מייפל ליים.

רוצים משהו משהו מהטנדורי? נסו צ'יקן טיקה – נתחי חזה עוף, מושרים במסאלת תבלינים הודיים, או עוף קארי – נתחי עוף ללא עצמות מבושלים ברוטב קארי מסורתי ותבלינים שלמים. התיבול ההודי כל כך נוכח שאתם מבינים שלא תוכלו לשחזר את זה בבית.

רוצים מנה שהיא הצגה? ירקות פארדה ביריאני – תבשיל אורז בשמתי עשוי בבישול ארוך עם תערובת ירקות, זעפרן, אגוזי קשיו וצימוקים, מבושל בקדירה סגורה בבצק דק לאידוי פנימי. כשהמלצר יפתח עבורכם את "מכסה הבצק", אדים מלאי ריח שהיו כלואים בתוך התבשיל ימלאו את האוויר הסובב אתכם בסחרור טעמים. רק אל תשכחו להיות מוכנים עם הטלפונים לסרטון.

אורז מתוק כבר יצא לכם לטעום? אלייצ'י קיר היא מנת פודינג אורז מבושל עם חלב מרוכז, מי ורדים, תרמילי הל, זעפרן ופיסטוק. סיום מושלם לארוחה מצוינת.

הרברט סמואל 76, תל אביב-יפו.

לפאר את ליל הסדר: מתכון לפילה דג מקושט וחגיגי

פילה דג בקראסט שקדים וטחינה צילום – הדס ניצן

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה, מגישה לרגל חג הפסח מתכון טעים ויפיפה: פילה דג בקראסט שקדים וטחינה. מנה מרהיבה וחגיגית, פילה דג בטעמים עדינים של טחינה ולימון, מקושט בקראסט שקדים, המעניקים למנה שילוב של מרקמים וטעמים נפלאים. המתכון קל להכנה ומתאים להגשה כמנה ראשונה בליל הסדר ובכל ימות החג להנאת המשפחה.

מצרכים (ל-4 מנות):

4 פילה דג לברק

לתערובת הטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של "אחוה"
1/2 לימון סחוט למיץ לימון

1/2 כפית מלח דק

לקראסט שקדים:

 100גרם פרוסות שקדים

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית קליפת לימון מגורדת

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית סומק

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון ומלח למשחה סמיכה. בקערה אחרת מערבבים שקדים, פטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ומתבלים במלח וסומק. מניחים את הדגים בתבנית כשהעור כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מורחים את הדגים בחצי מכמות הטחינה, מסדרים מעל את פרוסות השקדים ומהדקים. אופים בתנור למשך 10-12 דקות עד שהשקדים זהובים והדגים מוכנים. בצלחת הגשה מוזגים 2 כפות מהטחינה, מניחים מעל את הדג, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים. בתאבון!

לספונטניים: לה דולצ'ה נוטה בהנחיית דן כנר

זה קורה היום, 10.04, חמישי בשעה 20:30, היכל התרבות ראשון לציון.

בִּשְׁנוֹת הַחֲמִשִּׁים וְהַשִּׁשִּׁים הָעוֹלָם הָיָה שָׁבוּי בְּקֶסֶם הַ"דּוֹלְצֶ'ה וִיטָה" הָאִיטַלְקִי. עוֹד לִפְנֵי שֶׁבִּרְחוֹבוֹת תֵּל אָבִיב הָיוּ מִסְעָדוֹת שֶׁהִגִּישׁוּ פַּסְטָה, פִּיצָה וּמוּצָרֶלָה, אֶת הַטְּעָמִים הָאִיטַלְקִיִּים קִבַּלְנוּ דֶּרֶךְ דּוֹמֶנִיקוֹ מוֹדוּנְיוֹ, פֶּטִי פְּרָבוֹ, אַדְרִיָאנוֹ צֶ'לֶנְטָנוֹ וְנִיקוֹלָה דִּי-בָּרִי.

וְעַל אַף מַחֲסוֹם הַשָּׂפָה (לֹא רַק אִיטַלְקִית, גַּם נַפּוֹלִיטָנִית!), לְהִיטֵי פֶסְטִיבַל הַשִּׁירִים שֶׁל סַן-רֶמוֹ חָצוּ אֶת גְּבוּלוֹת הַיָּם הַתִּיכוֹן וְהִגִּיעוּ אֶל לִבְבוֹת מִילְיוֹנִים. לִבָּהּ הַפּוֹעֵם שֶׁל הַמּוּסִיקָה הָאִיטַלְקִית הָיָה הָעִיר נָפּוֹלִי, כּוּר הִתּוּךְ שֶׁל תַּרְבּוּת אֵירוֹפִּית וְיַם-תִּיכוֹנִית.

בּוֹאוּ לְבַלּוֹת לַיְלָה אֶחָד מֵאוֹתָם "דּוֹלְצֶ'ה נוֹטֶה", לֵילוֹת מְתוּקִים, בַּמּוֹפָע בְּסִדְרַת "שְׁנוֹת הַקֶּסֶם". לַהֲקָתוֹ שֶׁל מוֹזֶס סִי, וְהַנְחָיָתוֹ שֶׁל דָּן כָּנֶר, יַדְלִיקוּ אֶת הַדִּמְיוֹן שֶׁלָּכֶם, וְתוּכְלוּ לִרְאוֹת עַצְמְכֶם יְשׁוּבִים עַל וֶסְפָּה, מֵאֲחוֹרֵיכֶם בֶּלָה רַגָצָה אוֹ בֶּלָה בַּמְבִּינָה שֶׁשּׁוּלֵי שִׂמְלָתָהּ הַקְּצַרְצָרָה מִתְנוֹפֶפֶת בָּרוּחַ, וְאַתֶּם חוֹלְפִים מְאֻשָּׁרִים בִּרְחוֹבוֹתֵיהֶן שֶׁל נָפּוֹלִי, אוֹ שֶׁל רוֹמָא, אוֹ שֶׁל פִירֶנְצֶה. עֶרֶב מָתוֹק, בִּלְתִּי נִשְׁכַּח. 

הצפון מייחל לחזרת המטיילים – צאו לטייל בחול המועד (צילום: יוסי אלוני).

לאחר שנה וחצי שאתר הקייקים בכפר בלום היה סגור בעקבות מלחמת חרבות ברזל שפגעה קשות בצפון כולו ובגליל העליון, ביום ראשון, חג הפסח (13.4), ייפתח בשעה טובה אתר השייט הוותיק – קייקי כפר בלום.

מסלול השייט הוכשר לאחר ששנה וחצי איש לא ירד לשוט בו. תנאי השייט מאפשרים ומסלול השייט המשפחתי ייפתח בבית הילל. האביב מורגש בכל פינה על גדות הנחלים בצפון, הפריחה מרחיבה לב, הניחוחות משכרים ויחד איתה הירדן ערוץ החיים של הגליל ושל מדינת ישראל מצפה למבקרים שיגיעו לחוות את מימיו הצוננים. חווית השייט מצליחה כל פעם מחדש לרגש ולגבש את המשפחה לזמן איכות משותף, בכל הרכב. המסלול נפתח בבית הילל ואורכו כ- 4 ק"מ. לקראת הסיום הגעה לנקודת השיא, המפלון.

"לאחר שנה וחצי של מלחמה ומציאות ביטחונית מורכבת בצפון ובארץ כולה, אנחנו נרגשים לפתוח את עונת השייט 2025, מתמודדים עדיין עם קושי בגיוס כוח אדם לעבודה. לשמחתנו מקטע השייט שלנו בירדן מאפשר תנאי שייט, על אף מיעוט המשקעים בחורף האחרון", מציין גיא ירמק מנכ"ל קייקי כפר בלום.

שעות פעילות : 10:30 –15:30. 

מחיר שייט לאדם בשייט הרגיל: 119 ₪. (ירידה לשייט מגיל 5 או מגובה 1.05 בליווי מבוגר מעל גיל 18). ניתן לרכוש כרטיסים מוזלים באתר הבית www.kayaks.co.il ובמועדוני הצרכנות השונים.

לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של רחובות –לחצו כאן

להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

קבלת עדכונים בנושאים שונים

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן

לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן

לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן