
לא חסרות פיצריות בארץ, אבל יש מעט מקומות שבאמת מצליחים להעביר את התחושה שאתה יושב ברחוב קטן בנאפולי, מול טאבון לוהט, ורק מחכה שהפיצה תצא – לוהטת, רכה, עם שוליים תפוחים וחרוכים בדיוק במידה. פיאדרה היא אחת מהן – ואולי אפילו יותר מזה.
האבן שמאחורי הקסם
מאחורי השם "Piedra" (שמשמעותו "אבן" בספרדית) עומד השף אבי סינקלר, שפתח את הסניף הראשון בירושלים בשנת 2016 כמחווה לאמו הארגנטינאית – וגם לטאבון האבן שהוא לב-ליבה של כל פיצה שיוצאת מהמטבח.
הטאבון מוסק בעצים, בדיוק כמו באיטליה של פעם, ומגיע לחום של מעל 400 מעלות – מה שמקנה לפיצה את הפריכות מבחוץ, הרכות מבפנים, והטעם הממכר הזה שאין לו תחליף.
בצק כמו שצריך
הסוד האמיתי של הפיצה מתחיל בבצק:
תפיחה איטית של 24 עד 36 שעות, שמביאה למרקם אוורירי, קליל, וכזה שלא מכביד – אלא משאיר מקום לעוד ביס (או שלושה).
הקמח מיובא מאיטליה, הרוטב עשוי מעגבניות איטלקיות אמיתיות, והגבינות? נמסות בפה, ומותחות כמו שכל פיצה צריכה להיות.
מה להזמין? הנה ההמלצות שלנו:
- פיצה חלב ודבש רוטב עגבניות מוצרלה, גבינת עיזים רכה, אגוזי מלך, דבש צ׳ילי ופטרוזילה- מעולה.
פיצה בוראטה ריבת בצל קרם ברולה חצילים ופריטי טרטצלה
- סלט ורדה– תערובת ירוקים, פרי עונתי (אגס) צנונית, ויניגרט בזיליקום שבבי גרנה פרנה , מוגש עם מקל לחם.
- סלט קפרזה– מוצרלה פרסקה, תערובת עגבניות, קרם בלסמי, בזיליקום ושמן זית קורטינה.
- טירמיסו, סופלי וקנולי – לקינוח? חובה. תוצרת בית, עם לב גדול.
ועוד סיבה להרים משולש של פיצה ולחגוג – הוא ש- פיאדרה, עושה זאת בפעם השלישית ברציפות, ונבחרה לרשימת 50 הפיצריות הטובות באסיה בדירוג הבינלאומי היוקרתי TOP 50 PIZZA המכונה גם "מישלן של עולם הפיצות". הטקס שהתקיים לאחרונה בטוקיו, יפן, בהשתתפות שמות בולטים מעולם הקולינריה הבינלאומי. הבחירה בפיאדרה נעשתה על ידי צוות מומחים בינלאומי, שהתייחס לאיכות הבצק, שימוש בחומרי גלם מוקפדים, טכניקת האפייה המסורתית בטאבון עצים – וכמובן, חוויית השירות.

שלושה סניפים – ובקרוב גם משלוחים
פיאדרה פועלת היום בשלושה סניפים: שניים בירושלים (אחד מהם ברחוב אגרון, איפה שהכול התחיל) ועוד סניף בפתח תקווה – ובעתיד הקרוב מאוד, תתחיל גם לפעול עם שירות משלוחים, כך שתוכלו ליהנות מהפיצה הזו גם בבית.
שורה תחתונה?
פיאדרה זו לא עוד פיצה – זו חוויה. מהביס הראשון ועד האחרון.
אם אתם מחפשים מקום שאפשר ממש לטעום בו את התשוקה, הדיוק והאהבה לאוכל – מצאתם.

אכלה, כתבה וצילמה- מיכל ברוטפלד
לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של רחובות –לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן