חברת דירוג האשראי S&P הותירה את דירוג האשראי של מדינת ישראל ברמה של A. החברה תולה את דירוג המדינה בעיקר בהתפתחויות הגיאופוליטיות באזור, זאת כנראה לאור העמידות הכלכלית הגבוהה שמפגין המשק, בשנה וחצי של מלחמה.
אנו צופים אינפלציה מעט גבוהה יותר מזו המגולמת בשוק ההון בשנה הקרובה – 2.4%, זאת בעיקר בגלל התייקרויות נקודתיות שצפויות בחודשים הקרובים כמו תעריפי תחבורה ציבורית ומחירי מזון.
בנק ישראל קרוב יותר כרגע לפד מאשר לבנקים האירופאים, כלומר בעמדת wait and see.
ישראל
צה"ל נערך להרחבת הלחימה ומגייס אלפי חיילים מילואים. פגיעת הטיל מתימן בשדה התעופה, הביאה לגל של ביטולי טיסות של חברות התעופה הבינלאומיות. יחד עם זאת, לא נראה שאלו גורמים לשינוי בשגרה הכלכלית והנתונים הכלכליים בינתיים לא רעים. הצריכה הפרטית עלתה ברבעון הראשון למרות העלאות המיסים בתחילת השנה, היקף הנוסעים לחו"ל עלה בחודש אפריל לרמה של יותר מ- 800 אלף נוסעים, רמה שדומה לשיא שלפני המלחמה, ונתוני שוק העבודה מראים על התחדשות העלייה בשכר בנתוני חודש מרץ. השקל התחזק בחודש האחרון (לעומת ה-9 באפריל) בכ- 5% מול הדולר ו- 2.3% מול האירו, זאת תחת ההשפעה החיובית של עליית מחירי המניות בעולם.
חברת דירוג האשראי P&S הותירה את דירוג האשראי של מדינת ישראל ברמה של A, עם אופק דירוג שלילי. המצב הביטחוני היה השיקול העיקרי שהנחה את המדרגים, והחשש שהעלו הוא להשלכות עתידיות של הלחימה על הצמיחה והמצב הפיסקאלי. חברת הדירוג ממשיכה לציין שהנתונים הכלכליים הבסיסיים של המשק הם טובים. המצב הפוליטי לא תפס מקום מרכזי בדוח, ובכלל זה גם לא הקונפליקט בין הממשלה לבית המשפט. P&S תולה את דירוג המדינה בעיקר בהתפתחויות הגיאופוליטיות באזור, זאת כנראה לאור העמידות הכלכלית הגבוהה שמפגין המשק, בשנה וחצי של מלחמה.
הזינוק במחירי הטיסות עשוי להשפיע מעט על מדדי המחירים של חודשי הקיץ, אבל הוא לא משנה את התמונה הכללית של ירידה באינפלציה. הלמ"ס לא בודקת מחירים של כרטיסי טיסה שנקנו ברגע האחרון, כך שההשפעה על המדד היא לא מיידית, ובכל מקרה היא מוחלקת על פני זמן. מנגד, ההאטה בצמיחה העולמית, הירידה במחירי הסחורות והתחזקות השקל, צפויים לתרום לאינפלציה נמוכה יותר. השווקים הפיננסיים מגלמים עתה ציפיות לאינפלציה שקרובות למרכז היעד – 2% בשנים הקרובות. אנו צופים אינפלציה מעט גבוהה יותר בשנה הקרובה – 2.4%, זאת בעיקר בגלל התייקרויות נקודתיות שצפויות בחודשים הקרובים כמו תעריפי תחבורה ציבורית ומחירי מזון.
בנק ישראל קרוב יותר כרגע לפד מאשר לבנקים האירופאים, כלומר בעמדת wait and see. בארה"ב הסיבה לישיבה על הגדר היא החשש מהשפעות מדיניות המכסים, בישראל זה קשור יותר לסיכונים הגיאופוליטיים. בשני המקרים אפשר לומר שההחלטה להמתין מושפעת גם מהפתעות לחיוב בנתונים הכלכליים. אנו מניחים שגם בהמשך הדרך המדיניות תהיה די מתואמת, זאת בהנחה שהמכסים בארה"ב לא יעמדו על תילם לאורך זמן. השווקים מגלמים עתה כשתי הפחתות ריבית בישראל השנה.
גלובלי
תחילתם של הסכמי סחר הביאו לאופטימיות מסוימת בשווקים. המשא ומתן של ארה"ב מול שותפות הסחר הניב בשבוע שעבר הסכם ראשון, עם בריטניה, שהביא לאופטימיות זהירה בשווקים. במסגרת ההסכם, בריטניה הסכימה להפחית את המכסים שלה על יבוא מארה"ב ולהעניק גישה רבה יותר למוצרים מארה"ב לשוק המקומי. עם זאת, המכסים בגובה 10% שהטילה ארה"ב על יבוא מבריטניה נותרו ללא שינוי. במסגרת ההודעה על ההסכם עם בריטניה הנשיא טראמפ גם ציין שארה"ב קרובה להשגת הסכמי סחר עם מדינות רבות נוספות. כמו כן, בסוף השבוע האחרון החלו בשוויץ לראשונה גם שיחות סחר בין ארה"ב לסין.
שבוע המסחר היה תנודתי, ובסיכום שבועי נרשמה מגמה מעורבת בשוקי המניות בעולם. ירידות שערים מתונות בשוקי המניות בארה"ב. מדד ה-S&P500 ירד ב-0.5% ומדד הנאסד"ק ירד ב-0.3%. באירופה נרשמה מגמה מעורבת. מדד היורוסטוקס 50 עלה ב-0.5%, מדד הדאקס בגרמניה עלה ב-1.8% ומדד הקאק בצרפת ירד ב-0.3%. באסיה נרשמו עליות שערים במרבית שוקי המניות. מדד הניקיי ביפן עלה ב-1.8%, המדד של שנחאי עלה ב-1.9%, מדד הניפטי בהודו עלה ב-0.3% ומדד הקוספי בקוריאה עלה ב-0.7%. מחיר הנפט בעולם עלה בשבוע שעבר, על רקע אופטימיות לגבי הסכמי הסחר, אך מחיר חבית נפט מסוג ברנט עדיין נמוך יחסית ברמה של 63 דולר.
ארה"ב: האינדיקטורים המובילים מציגים תמונה מעורבת. מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים של חברת ISM לחודש אפריל עלה, בניגוד לציפיות, לרמה של 51.6 נקודות מרמה של 50.8 והוא מוסיף להצביע על התרחבות. דרישות דמי אבטלה ראשוניות ירדו מעט בשבוע האחרון לרמה של 228 אלף, ורמתם בשבוע האחרון דומה לממוצע השבועי של החודש האחרון. גם בדרישות המתמשכות לדמי אבטלה נרשמה ירידה מתונה בשבוע האחרון לרמה של 1.88 מיליון.
ריבית הפד נותרה בשבוע שעבר בדומה לציפיות ללא שינוי ברמה של 4.50%. בדומה להערכות המוקדמות הריבית בארה"ב נותרה לא שינוי, והפד הדגיש בהודעת הריבית את הדילמה בפניה הוא עשוי לעמוד. לפד יש מנדט פעולה כפול: יציבות מחירים ומקסימום תעסוקה. מדיניות המכסים מציבה אתגר שכן היא עשויה להביא להאטה וללחצים לעליות מחירים. הציפיות להמשך הורדות ריבית התמתנו מעט בשבוע האחרון והשוק צופה כעת הפחתה ראשונה בחודש יולי בהסתברות של 70% בלבד, לעומת 100% לפני שבוע, לרמה של 4.25%. עד סוף השנה השוק צופה בין שתיים לשלוש הפחתות ריבית במצטבר.
בשבוע האחרון נרשמה עלייה קלה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה לרמה של 4.38% מ-4.31%, התשואה לחמש שנים עלתה לרמה של 4.00% מ-3.91%, והתשואה לשנתיים עלתה לרמה של 3.90% מ-3.82% לפני שבוע.
גוש האירו- מדדי מנהלי הרכש מוסיפים להצביע על האטה בפעילות הכלכלית. מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים ירד באפריל לרמה של 50.1 נקודות, רמה הקרובה לגבול שמפריד בין התרחבות להתכווצות של הפעילות. נתוני המכירות הקמעונאיות מצביעים גם הם על האטה בפעילות, והם ירדו במרץ ב-0.1%. עם זאת, במדד סנטיקס לאמון המשקיעים לחודש מאי דווקא נרשמה עלייה גבוהה מהציפיות החודש.
הבנק המרכזי בבריטניה הוריד את הריבית ל-4.25%. הבנק המרכזי בבריטניה הוריד את הריבית, בדומה לציפיות, בפעם השנייה השנה. ההחלטה להוריד את הריבית החודש ב-0.25% התקבלה ברוב של חמישה מול ארבעה. שני חברים תמכו בהפחתה חדה יותר של 0.5% ושניים נוספים העדיפו להותיר את הריבית ללא שינוי. ההחלטה התקבלה על רקע הירידה בסביבת האינפלציה, 2.6% בחודש מרץ, וההאטה בפעילות הכלכלית. בוועדה ציינו גם את סיכוני האינפלציה בטווח הקצר והדגישו שהמדיניות המוניטרית תעריך את סיכוני האינפלציה בהמשך ותנקוט בגישה זהירה על מנת להבטיח חזרה של האינפלציה ליעד של 2.0%. שוק ההון צופה עוד שתי הפחתות ריבית עד סוף השנה, כך שהריבית תרד לרמה של 3.75% בסוף 2025.
סין- היצוא לארה“ב נפל, אך המשיך לעלות ביחס לשאר המדינות. היצוא מסין גדל באפריל יותר מהצפוי ב-8.1% לעומת החודש המקביל אשתקד, וזאת למרות הטלת המכסים ע"י ארה"ב. היצוא לארה"ב אומנם ירד באפריל ב-21% לעומת אשתקד, אך סין הצליחה לגוון את שוקי היעד שלה ולהגביר את הסחר עם מדינות אחרות, בייחוד באסיה. בחודש אפריל נרשם גידול ביצוא לאיחוד האירופי (8.2%) ליפן (7.8%) להונג קונג (10.6%) ולמדינות נוספות באסיה, אמריקה הלטינית ואפריקה (שיעור שינוי לעומת אפריל אשתקד).
הצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן
להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן
לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של רחובות –לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן