אירוע האוכל הכי ישראלי של תל אביב-יפו, פסטיבל תל אביב Eat, יתקיים זו השנה התשיעית על הדשא הפתוח של פארק צ'ארלס קלור – גם השנה בחסות ראשית של מועדון "חבר". בתפריט: השפים הגדולים ביותר בישראל ולראשונה מגיע השף אסף גרניט היישר מעיר הבירה ירושלים, כל זאת לצד עשרות מסעדות ודוכנים, שיתופי פעולה מיוחדים, שפים מהצפון ומהדרום ומגוון מנות במחירים נגישים לכולם.
הפרטים המלאים באתר עיריית תל אביב- יפו
הקיץ הזה יהיה טעים במיוחד: במשך ארבעה ימים (שני–חמישי, 19–22 במאי, 18:00–23:00) תוכלו ליהנות מחוויה קולינרית שבה יוגשו לכם אין-ספור מנות טעימות ומושקעות בפארק צ'ארלס קלור, באירוע שנערך בשיתוף מועדון "חבר" ובהפקת עיריית תל־אביב–יפו.
פסטיבל תל אביב Eat מתקיים השנה דווקא כשהצורך בחיבור קהילתי חזק מאי-פעם. מי מכם שכבר היה שם יודע: המגוון הקולינרי שיקיף אתכם כולל כבר מזמן הרבה יותר מאוכל. בשיאו הוא מספק הצצה למטבח של כולנו, לכפות השונות שמערבבות אותו פנימה ולקשת הטעמים שרק הוא יכול ליצור. ובימים האלה, במיוחד בהם, הוא מעניק אפילו עוד: מעט נחמה בטעמים מוכרים, רגעים של שקט ושל חיבור, קצת תקווה נדרשת, חיוכים שעולים כשטעים. החוויה השלמה תתגלה כשתביטו מעבר לצלחת – אל המרחב הפתוח, השמיים הכחולים, הים שברקע, ובעיקר אל האנשים שסביבכם.
גם השנה הפסטיבל העירוני משתף פעולה עם מועדון "חבר" כדי להצדיע לעמיתיו משרתי הקבע, גמלאי צה"ל, אנשי כוחות הביטחון ובני משפחותיהם – לחבק ולחזק ובעיקר לחבר אותם לאזרחי העורף, למפוני הצפון והדרום ולגיבורי העוטף, למומחי האוכל והאכילה – כולם, יחד, בחיבור ישראלי אמיתי, סביב שולחן אחד. עמיתי מועדון "חבר", ייהנו משלל הטבות בלעדיות ואטרקטיביות, החל משוברים מוזלים למסעדות הכי שוות בעלות של 15-25 ₪ למנה עם תורים ייעודיים ועד למתחם 'חבר' VIP הסגור עבורם בלבד, הכולל אזורי ישיבה, בר, עמדות צילום ופודטראק לקינוחים מושקעים וטעימים במיוחד מהדרום.
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "פסטיבל תל אביב Eat הפך בשנים האחרונות למקום שבו שפים ובשלנים מכל רחבי הארץ מתאחדים כדי לבשל עבור כל מי שזקוק לנחמה, ולחלוק טעמים שמחממים את הלב והנשמה ומעניקים חוויה קולינרית עשירה ומגוונת. עבור עיריית תל אביב-יפו, זו הרבה יותר מהפקת אירוע – זהו ביטוי למחויבות שלנו לטיפוח חיי התרבות, לעידוד קולינריה מקומית ולחיזוק הקהילה. דווקא בתקופה מאתגרת כזו, אנו שמחים לארח אלפי משתתפים מכל קצוות הארץ בפארק צ'ארלס קלור, ולהפוך את הטעמים לאמצעי של חיבור, הזדהות ושמחה.
יפעת קסוטו, מנכ"לית מועדון "חבר": "אנו גאים להיות נותני החסות של פסטיבל תל אביב Eat זו השנה השנייה ברציפות, כחלק מחזון המועדון להעניק לעמיתיו מעטפת איכותית ולספק להם תכנים מגוונים לרווחתם ולרווחת בני משפחותיהם. הם ראויים לכל הוקרה, חיזוק והערכה על פועלם, במיוחד בתקופה הנוכחית. אני מזמינה אותם להשתתף בחוויה הקולינרית הייחודית והטעימה וליהנות מזמן איכות משותף, ממפגש חברתי במתחם סגור עבורם ומהטבות אטרקטיביות והנחות בלעדיות.
אז מה בתפריט?
- חיים כהן האחד והיחיד יתייצב כהרגלו בחזית מסעדת דיקסי ויגיש כריך אנטרקוט עם גבינה סקנדינבית מותכת, קוביות הום פרייז חמאתיות-חריפות וכנפיים. ברור שכנפיים.
- היישר מירושלים יגיע אסף גרניט עם קבוצת מחניודה בשיתוף פעולה עוצר נשימה עם בירה אסטרייאה עם מנות האייקוניות של המחנה .
- ישראל אהרוני ירחיב אפשרויות ויפתח גם דוכן המבורגרים וצ'יזבורגרים מושחת, וגם שלוחה כשרה של פופקורן העוף המפורסם שלו.
- גיא גמזו יחזיר לפעילות, כמדי שנה, את מזללת NUNUNU שלו, ויכניס לתוך לחמניות חלב רכות בשר בקר מפורק, שרימפס קצוץ ברוטב לימון קרמי, ומק אנד צ'יטוס גבינתי הורס. כן, בתוך הלחמנייה.
- פופ אנד פופ ושחף שבתאי יגישו מתכונת כשרה של המנות המפורסמות שלהם, ובה קריספי נאגטס, פופ נאמס ויאטנמי, המבורגר אינדונזי עם רוטב בצל וצ'יפס ויאטנמי בצד.
- אבי לוי יביא את להיטי מסעדת המוציא, ובהם מופלטה אנטריקוט, חלת שניצל עם מטבוחה וחציל וקבב אסלי.
- עמוס חיון יביא את טעמי מסעדת רובידה עם דגי ברמונדי וירכיב פיש אנד צ'יפס מוקפד, כריך דייגים מדויק ודג צרוב עם שעועית ירוקה מוקפצת.
- תומר תומס יככב עם סיגר עגל, כריך אסאדו מפורק, כריך בריסקט ושווארמה כרובית לצמחונים שבינינו.
- שואו המעשנות של פיטמאסטר יכלול פוייקה אנטריקוט על תפוח אדמה מדורה, אסאדו פרגית, צ'וריסוס מעושנים והפתעות.
- סופר המזרח של זכאי חוג'ה תוריד מירושלים את אסיה הטעימה שלה, כולל קערות פוקי צבעוניות עם סלמון אפוי, נאמס פרגית עטופות חסה ולחמניות באן אווריריות מלאות בשר אסאדו מפורק ואיולי יוזו.
- רחל בן אלול וכריכי שפכטל ופופ אנד רול האגדיים שלה – מקבב ואסאדו יחד עם טחינה ושערות חלבה, ועד קלאסיקת נקניקיה וצ'יפס, בדרך הטעימה שלה.
- שיתוף פעולה נדיר בין רשת אגאדיר למסעדת נאם יטיס את ההמבורגרים של האחת היישר למזרח הרחוק של השנייה.
- שלומי בן שלום יעצור לרגע את שירות המילואים הארוך שלו ויביא את פלומינו האיטלקית, עם מנות פסטה ריגטוני בקרם פיסטוק ופיצה נאפוליטנית שנאפתה על המקום.
- מסעדת ניני האצ'י תציע פאד תאי עוף וירקות, גיוזה מאודה וצרובה, סושי צמחוני מגולגל במקום, מוצ'י בטעמים וסנדוויץ' סלמון טמפורה פריך.
- הדוכן הגדול של מקסיקנה ירטיב את הקהל בצבעים שמחים של נאצ'וס וסלסת עגבניות, טאקוס פרגית במרינדת צ'יפוטלה, צ'ילי קון קרנה וצ'ורוס לקינוח.
- מתחם ענק של אגריפס סטריט יגלגל מול העיניים נקניקיות בשרניות, כולל צ'יפס לוהט.
- אור שוקרון תגיע מהעוטף עם הקינוחים המיוחדים שלה והיצירות המתוקות שמעמידות את הדרום בתור.
- מתחם ייחודי של טירת צבי עם בירה בקומבו חסר תקדים.
- שגרירות אזרבייג'ן ומועצת התיירות של אזרבייג'ן יציגו חוויה קולינרית אותנטית ומיוחדת, עם הטעמים מהמשובחים בעולם – בניצוחו של השף מוטי יבדייב.
- והדובדבן שבקצפת, לראשונה בישראל, נינג'ה – מותג העל שכובש את המטבח – פותח מסעדה וגלידריה פורצות דרך, שיגישו מנות חמישה כוכבים מטורפות, יחד עם עומר מילר, קובי אדרי, גל זהבי, יונית צוקרמן וליאור קוקה.
רגע, זה ממש לא הכול: אזור סטריט-פוד מגוון במיוחד ובאפשרויותיו יציע צ'יפס הולנדי, צ'ורוס ספרדי, כיסונים של דים סאם שופ, וופל בועות מושחת של Eggzit, חלות שניצל ומטבוחה של ישתבח, סלט פפאיה ונודלס של נינג, קוראסון אסאדו וקריספי צ'יקן של Meat Time, ארנצ'יני, פיצות וטירמיסו סמיך של La Valle, ויטרינה מדופפת של פנינה פאי האשדודית, סיגרים, חלת בשר וספינג' של עדן קקון, אוכל קוריאני בועט של KIMCHIS, קוקילידה של Choose Your Cookies, מופלטות מלוחות ומתוקות של נונה מופלטה בשוק וגם המבורגרים וכדורי גבינה מטוגנים של M32 פסטות טריות במגוון רטבים של FIORI, הקיורטוש המאפה ההונגרי האהוב וכנאפה אלואדי המעופף שובר הטיקטוק.
אזור השוק של הפסטיבל ירים עוד יותר עם אוכל דרוזי מהצפון, Thai Street Food עם אוכל תאילנדי אורגינל, מנצ'ס עם פול תורמוס ופיצוחים, בננה לוטי ומיס מנגו עם נאמס ובאן במילוי מנגו, פירות טריים של Netali's, קולקציית קרם ברולה מתפצחת של הברוליה, קרמבואים של קאבום, קרפים ופנקייקים של אדון שוקו, אמפנדות של אמפנדו, פרנות של פרנה בשוק, מגשי גבינות של באשר, טבלאות דובאי עבות של שוקולטרי גליצקי, גלידה קדאיף של Ice Ball, וגם קינוחי מוצ'י וקריסטלים של Mochikva.
עדיין רעבים? מתחם הפוד-טראקס יסגור את כל הפינות הנותרות עם הגלידה הרכה של אוטלו, אלדו וגולדה, כריכי אסאדו, פיש אנד צ'יפס ועראייס, פיתות לוהטות של אגריפס, dalinda עם הביס הלא חוקי שלה, שיפודי קורן-דוג ושייקים של גרנד פרי, בשר מעושן בלחמנייה של מיט-טראק ופיתות מדוגמות של סביח ירדנה, כדורי פנקייק הולנדי של יאמי והמבורגרים של שגב.
פסטיבל תל אביב Eat, שני–חמישי, 19–22 במאי, 18:00–23:00, פארק צ'ארלס קלור, תל־אביב–יפו
הטבה בהרשמה מראש למחזיקי ולמחזיקות דיגיתל-
10 ₪ הנחה באחד מדוכני המזון: נרשמים מראש ביישומון דיגיתל שלי>>אירועים והטבות, מגיעים לעמדת דיגיתל בפסטיבל, מציגים את אישור ההרשמה ומקבלים שובר פיזי למימוש ההטבה באחד מדוכני המזון (ההטבה לא תקפה בדוכני השתייה והאלכוהול).
הפקה קולינרית: נירית דולברג- עמית
הפקה: המחלקה למופעים עיריית תל אביב- יפו ואלי לוי הפקות
* מומלץ להגיע ברגל, האזור עמוס בתנועת כלי רכב.
צילומים – תמי בר שי, אסף קרלה, דוד בר סלע
הצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן
להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן
לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן
להצטרפות וקבלת כל החדשות של רחובות –לחצו כאן
להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן
קבלת עדכונים בנושאים שונים
להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך ––לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן
להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן
לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן
לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן