כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

כתבת תיירות: חופשה רגועה בגליל העליון                                                            

והפעם: קיבוץ דפנה

דמיינו את הבוקר שלכם מתחיל בלב עמק החולה, מול נוף מרהיב לרכס הרי נפתלי ולרמת הגולן. סביבכם מרחבים ירוקים של דשא ועצים, הר החרמון נשקף מרחוק ואתם שוטפים את העיניים במראות משגעים ונושמים עמוק את אוויר הצפון. ברוכים הבאים לקיבוץ דפנה.

בקיבוץ דפנה שבגליל העליון, בין נחל דן לכרי הדשא של עמק החולה, נמצא מלון "מטיילים ארץ דפנה" – מלון נעים שמתאים בעיקר למטיילים, זוגות ומשפחות שמחפשים מקום שקט ונוח ללינה באזור הצפון. המלון ממוקם במרחק קצר מהחרמון ורמת הגולן, ומוקף בעצים עתיקים, מדשאות ירוקות ונוף גלילי פתוח.

ותשמעו, אין יותר טבע מזה: מחלונות החדרים נשקפים עצי פקאן ואגוז מלך, ונחל דן זורם ממש בסמוך. זהו מלון עם אופי כפרי, שבו כל חדרי האירוח צמודי קרקע עם גישה ישירה לחוץ – יתרון למי שמעדיף שהות קרובה לטבע.

הגענו למלון בחמישי בצהריים, ועוד לפני שהחדר היה מוכן הקטנטנים כבר קפצו לנחל שנמצא מול החדר. המים בנחל קפואים גם בקיץ, אבל אין כיף מזה אחרי משחק כדורגל על הדשא שמחוץ לחדר. מתחממים בשמש, קופצים למים להתרעננות וחוזר חלילה.

מלון מטיילים ארץ דפנה מציע 53 חדרים מרווחים, בהם שניים מונגשים לאנשים עם מוגבלות. כל חדר כולל פינת ישיבה, מיזוג אוויר, טלוויזיה, מטבחון עם מיקרוגל, מיני מקרר וערכת קפה. החדרים מתאימים לזוגות ולמשפחות עם ילדים, עם ספה נפתחת לאירוח נוסף.


אחרי ששיחקנו והשתכשכנו, הבטן התחילה לקרקר. בכל זאת, אנחנו אחרי שלוש שעות נסיעה מהמרכז. בטיול הזה החלטנו לפרגן לעסקי הצפון שהיו סגורים מעל שנה וחצי בעקבות המלחמה, ורק עכשיו התחילו לפתוח ולחזור לעבוד. חברים המליצו לנו על המסעדה האיטלקית לה לונה בקיבוץ הגושרים, כמה דקות נסיעה.

כמה שולחנות על הדשא

לה לונה היא מסעדה איטלקית קטנה באווירה קיבוצית, כשהישיבה היא בחוץ בשולחנות פיקניק מעץ. זוהי אינה מסעדה מפונפנת, אבל כאן נותנים לחומרי הגלם לדבר ומשתמשים בחומרי גלם הכי טריים ואיכותיים שקיימים בשוק. הבצק לפיצה נעשה בעבודת יד ונאפה בתנור אבן איטלקי, כדי שאתם תיהנו מפיצה טעימה ואיכותית. בין אם מדובר במרגריטה קלאסית (48 ₪), פיצת בייקון טלה עם פונדו גראנה פדאנו, פרובולונה, "בייקון טלה", פקורינו, חלמון ביצה, פלפל שחור וגרידת לימון (74 ₪), פיצה ביאנקה עם שמנת כמהין, מוצרלה טרייה, פטריות יער, ארטישוק, עלי תרד, שמן כמהין וגבינת פקורינו (65 ₪), או פיצה פולנטה עם קרם תירס, מוצרלה טרייה, פרמז'ן, פטריות יער, עלי תרד, קרם פרש ושמן כמהין (65 ₪), תהיו בטוחים שתקבלו את הפיצה הכי טרייה שיש. יש גם תוספות מקוריות כמו חלפיניו, עלי תרד,  ארטישוק, אנשובי, חזה אווז ופקורינו רומנו, ויש גם פיצה טבעונית.

גם הפסטות בלה לונה הן בייצור ביתי, ואפשר לבקש גם פסטה ללא גלוטן.

פסטת פונגי וגבינת פקורינו עם חמאה, שום, פטריות יער, אפונה, מחית כמהין, בזיליקום, ופקורינו ₪60, ראגו בקר – חמאה וציר בקר, ירקות שורש, בזיליקום ופרמז'ן ₪75, קאצ'ו א פפה ואווז – אווז מעושן, ריבת בצל, פקורינו שמנת ופלפל שחור, ₪70. הן רק חלק קטן ממה שהמקום מציע, כשגם הרביולי והניוקי הם בייצור ביתי. בתפריט תמצאו גם סלטים, קינוחים, בירות וקפה, ומה שכל כך הפתיע אותנו, שמגיעים מעיר גדולה ורגילים שעל כל מסעדה חדשה שנפתחת מושקעים מיליוני שקלים, היא הפשטות: כמה שולחנות בחוץ על הדשא בקיבוץ, וזהו. כאן נותנים לאוכל לדבר. והאמת, כשאתם בבילוי עם הילדים, אין יותר נוח מארוחה בחוץ על הדשא. הרי באיזשהו שלב הקטנטנים מאבדים סבלנות ומתחילים להם "קוצים בתחת". כאן הם פשוט יכולים לקום מהשולחן ולרוץ בדשא, מולכם, בזמן שאתם עדיין בולסים.

ראשון – חמישי: 16:00-22:00. שישי: סגור. שבת 14:00-22:00. הישיבה במקום על בסיס מקום פנוי.

חזרנו למלון והלכנו לסיבוב היכרות בקיבוץ דפנה. גם כדי להוריד את האוכל וגם בשביל להכיר את המקום. מצאנו גן שעשועים סמוך למלון, משתלה ומכולת. כשהתחיל להחשיך הרחנו ריח של מדורה. חזרנו לכיוון החדר שלנו וראינו את המתחם בו אורחי המלון יכולים לעשות על האש ולהדליק מדורה, ממש על הנחל. כמה משפחות התאספו שם סביב המדורה והצטרפנו אליהם. הילדים היו מאושרים למצוא ענפים וזרדים ולזרוק למדורה, ואנחנו הוקסמנו מהפשטות הזאת שעוררה אצלנו זיכרונות ילדות.

התעוררנו רעבים כאילו שלא אכלנו קילו בצק ערב לפני, ויצאנו לעבר חדר האוכל של המלון. כאן תקבלו ארוחת בוקר ישראלית מגוונת – חביתות, סלטים, מאפים, לחמים, גבינות, פירות וקפה. בהתאם לתפוסה, הארוחה מוגשת בהגשה אישית או כבופה. מי שמעוניין, יכול להתעדכן מראש מול הצוות בנוגע לאופן ההגשה. אנחנו העמסנו את הצלחות ובחרנו לשבת בחוץ. ככה, יכולנו לחלוק את האוכל שלנו עם העורבים והציפורים המקומיות שהצטרפו לחגיגה ואכלו את השאריות שלנו.

בריכת קיבוץ דפנה נפתחת בכל שנה בחג שבועות, ואנחנו הקדמנו את הפתיחה בשבוע. אבל מי צריך בריכה כשאתה מוקף בנהרות ונחלים?

לאכול אבק

החלטנו לצאת לטיול שטח. לאכול קצת אבק לפני שקופצים למים. נסיעה קצרה הביאה אותנו למתחם "מסע באיזי" שממוקם בשאר ישוב בין עצי זית ומשמש, סמוך לבניאס ומול הטבע הפראי של רמת הגולן, החרמון ורכס רמים. מסע באיזי מספק מסע מוטורי בנהיגה עצמית, ימי כיף לקבוצות, מתמחה בפעילויות גיבוש ואתגר, משחקי ניווט, כתבי חידה, טיולי הליכה, פעילות" אקשן", ארוחות מגוונות, סדנאות, הדרכות מקצועיות ועוד.

יצאנו למסע מוטורי בנהיגה עצמית בשטח. הרכבנו משקפי מגן מהאבק ויצאנו לנסיעה בשיירה אחרי המדריך, חולפים בתוך צמחיה ונוף מרהיב, מעל נחל הבניאס ובמעלה רמת הגולן, אל תוך הטבע הבתולי והפראי של האזור. בנקודת תצפית ייחודית ירדנו מכלי הרכב ושמענו הסבר על דרום לבנון, עמק החולה, צפון רמת הגולן והחרמון. ספגנו הווי גלילי, היסטוריה ומורשת, ולמדנו כמה דברים חדשים על הצפון היפה שלנו. בהמשך המסע הגענו אל נחל הבניאס, עצרנו על גדותיו ונהנינו מאתנחתא של תה צמחים קר והתרעננות במים הזכים. הגליל והגולן מספקים את התפאורה המושלמת: השבילים חולפים בתוך נוף ירוק וצמחיה טבעית, הנחלים זורמים, הציפורים מצייצות, האוויר צח, עומסי התנועה בכבישים נעלמים.

"מסע באיזי" מציעה גם טיול אופניים רכוב במסלולי שטח בהתאמה לאופי המדוושים, טיולי אופניים חשמליים למי שלא רוצה לפדל, וטיולי ג'יפים.

מלוכלכים ומאובקים סיימנו את הטיול וקפצנו לנחל הקרוב כדי לשטוף את האבק ולהוריד את טמפרטורת הגוף. בדרך חזרה למלון עצרנו באיטליז מקומי וקנינו בשר, שיהיה למנגל של אחרי הצהריים. אין נוח מזה: מחוץ לחדר המלון, ממש על הנחל, מחכות לכם עמדות מנגלים. שכנינו לחדר התמקמו לפנינו, ככה שאפילו לא היה צורך להדליק פחמים ולנפנף – קיבלנו מנגל מוכן ובוער, רק להניח עליו את הבשר ולאכול. כשנהיה לי חם מהמנגל קפצתי לנחל וחזרתי רטוב לעוד סיבוב על האש.

בסיס נוח לטיולים באזור

רשת מלונות מטיילים מחזיקה שבעה בתי מלון מהגליל ועד הערבה, בהתאם לערכים המלווים את הרשת: משפחתיות, שמחה, יעילות, מעורבות, התפתחות, ואהבת הטיול והאירוח. כל מלון משמש כנקודת יציאה לטיולים וכמרכז מידע על החוויות שמחכות לכם באזור. ככה נודע לנו מצוות המלון שלמחרת, בשבת בבוקר, יוצא טיול מטעם המלון עם מדריך.

המיקום של המלון הופך אותו לנקודת מוצא נוחה לטיולים באזור הצפון, בדגש על שמורות טבע ואתרים בסביבה הקרובה. בין המסלולים המומלצים: שמורת תל דן, שמורת נחל שניר, הבניאס ומפל סער. ניתן גם לצאת רגלית לאתר "המחלק", שבו מי נחל דן מתפצלים לשני זרמים – מסלול קצר עם מים קרירים, המתאים במיוחד לימים חמים.

הצטרפנו לטיול רגלי וכיפי בטבע המשלב הליכה לאורך הירדן והבניאס. נפגשנו בחניה של מלון מטיילים הווילג' על הירדן, משם יוצאים להליכה בצד הנחל ובתוך הנחל (רק מי שרוצה). בדרך יסביר לכם המדריך על הבניאס, שהוא אחד ממקורות הירדן המגיע ממרומי החרמון, ובהליכה לאורכו בצל עצי האלון, הצפצפה והדולב תוכלו לשמוע על בעלי החיים באזור, הצמחייה והטבע מסביב. בדרך עוצרים כמה פעמים להתרחץ במי הנחל, והילדים לומדים לחפש סרטנים, צבים ועוד חיות הגרות בנחל. חצי מהטיול הוא לאורך הנחל וחצי בתוכו, כאשר הולכים כשהמים מגיעים בערך עד הברך.  

כל ההליכה הזאת עשתה אותנו רעבים, ורגע לפני שאנחנו חוזרים הביתה לראשון לציון עצרנו במקום שאם אתם בסביבה אסור לכם לוותר על ביקור בו: פרישטיק – בית קפה ״מהשדה לצלחת״ בבית הלל.

נכון כל מסעדה שנייה בתל אביב אוהבת להתגאות בירקות הטריים שלה וב"פארם טו טייבל", אפילו כשהירקות מגיעים מהספק במשאית? אז כאן זה על אמת. בית הקפה ממוקם בתוך חווה אורגנית שבה אפשר להשתתף בקטיף ירקות ופירות עונתיים. שלחו את ילדכם לסיור קטיף ולימוד על הירקות שהם מכירים מהצלחת, ושבו לכוס קפה בגן עדן, כשמסביב פזורים כמה שולחנות וערסלים לנדנד בהם את המחשבות. הבעלים, יובל אולשנסקי, מגשים כאן חלום – קיום מרחב שאפשר לשאוב בו השראה בסביבה ירוקה ומרעננת, וכמובן בשילוב אוכל נהדר. כל בוקר, מגיעה עגלה עמוסה בכל טוב לבית הקפה מגני הירק הצמודים. מן התוצרת הטרייה, אורגנית למהדרין, יוצרים מנות עונתיות ומגישים אותן במרחבים הקסומים של המקום.

תחת עצי פקאן ענקיים, ליד בריכה אקולוגית עם דגי קוי, לרגע היה נדמה לנו שאנחנו יושבים בכפר רחוק בדרום אמריקה או תאילנד. בית הקפה הוא מבנה עץ. סביבו צמחייה עשירה, מוזיקה נעימה ואינספור ציפורי שיר. אחרי שתתיישבו, יהיה לכם קשה לעזוב. לתפריט נלווה הסבר על אודות התפיסה "מהגינה לצלחת", על הממרחים תוצרת בית, על חביתות החופש ועל שאר ירקות – אוסף מילים המהלך קסם על חובבי ליקוט, עונתיות וחומרי גלם טריים.
פתוחים כל יום בשבוע, כולל שבתות, בשעה 8:30 בבוקר ונסגרים בשעה 16:00.  המטבח פתוח עד השעה 14:00.

צילומים: איה בן עזרי, יח"צ



הצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן

לקבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון, אזור, באר יעקב, ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של רחובות –לחצו כאן

להצטרפות וקבלה על תאונות ואירועים חריגים בארץ-לחצו כאן

קבלת עדכונים בנושאים שונים

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן

לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן

לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן