כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

שיא של עשור בפצועים קשה

14 ילדים נפגעים בממוצע בכל יום

שיא של עשור בפצועים קשה

148 ילדים ובני נוער (0-19) נפצעו קשה בתאונות דרכים בחודשי הקיץ והחופש הגדול בשנת 2024 לעומת 132 ילדים ובני נוער שנפגעו קשה בתאונות דרכים בחודשי הקיץ והחופש הגדול בשנת 2023 – עליה של 12%. חודשי הקיץ והחופש הגדול של שנת 2024 מהווים שיא של עשור בילדים ובני הנוער שנפגעו קשה בתאונות דרכים.

14 ילדים נפגעים בממוצע בכל יום

776 ילדים ובני נוער נפגעו בתאונות דרכים בחודשי הקיץ והחופש הגדול בשנת 2024. בכל שנה נפגעים 1,228 ילדים ובני נוער בתאונות דרכים בממוצע, כ-14 ילדים בממוצע בכל יום.

עוד עולה מהנתונים שריכזו בעמותת אור ירוק כי 68% מההרוגים הם נוסעי רכב פרטי והולכי רגל ושלושת חודשי הקיץ והחופש הגדול (יוני, יולי ואוגוסט) מהווים את שלושת החודשים עם מספר הילדים ובני הנוער שנפגעו בתאונות דרכים הגבוה ביותר מבין חודשי השנה. יום חמישי הוא היום שבו נפגעים הכי הרבה ילדים ובני נוער בתאונות דרכים וילדים ובני נוער מהחברה הערבית נהרגים פי שניים יותר מחלקם באוכלוסייה.


עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "ילדים ובני נוער הם אוכלוסייה בסיכון אשר רק הולך ומתעצם בחופש הגדול. סיום שנת הלימודים חושף את הילדים שלנו לסכנה שבכביש מאחר ואין להם מסגרת מגוננת לשעות רבות במהלך היום. לכן, רבים מהם מבלים הרבה מחוץ לבית, בגנים הציבוריים, ברחובות, לעתים תוך כדי שעמום גדול. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לרתום את הרשויות המקומיות וביחד לפעול על מנת להגביר את הבטיחות של הילדים שלנו בחופש הגדול. יש לרסן ולמתן את מהירות הנסיעה באזורים שיש בהם ריבוי של ילדים ובני נוער כמו גנים ציבוריים, כינוסי קייטנות ומוסדות חינוך. במקביל, יש להגביר את הנוכחות המשטרתית והעירונית באזורי בילוי ולפעול על מנת להעלות את המודעות בקרב הילדים לסכנות שהכביש מציב. לקיחת אחריות ושילוב זרועות של כלל הגורמים יוכלו לצמצם את הסכנות שאורבות בכביש לילדים של כולנו".  

56% מהילדים ובני הנוער נפגעו בכבישים עירוניים

433 ילדים ובני נוער (19-0) נפגעו בתאונות דרכים בחודשי הקיץ והחופש הגדול (יוני, יולי ואוגוסט) בשנת 2024 בכבישים עירוניים -56% מכלל הילדים ובני הנוער שנפגעו בתאונות דרכים בחופש הגדול בשנה שעברה – יותר מאחד מכל שני ילדים. מהנתונים עולה כי שישה ילדים ובני נוער נהרגו בתאונות דרכים בחודשי הקיץ והחופש  הגדול שעבר בכבישים עירוניים ו-95 נפצעו קשה. 

בכדי להביא לצמצום היפגעותם של ילדים ובני נוער בתאונות דרכים בקיץ ובחופש הגדול, בעמותת אור ירוק ממליצים למקד פעולות במספר דרכים.

אכיפה: מומלץ להגביר את הנוכחות המשטרתית באזורים בהם יש ריבוי ילדים ובני נוער, תוך שימת דגש על שעות הצהריים ואחרי הצהריים המסוכנות. יש למקד פעילות בקרב משתמשי דרך פגיעים כמו הולכי רגל ונוסעים ברכב.

תשתיות: על תשתיות הבטיחות להתאים למשתמשי הדרך. על ראשי הערים והמועצות המקומיות לקדם מיתון וריסון תנועה בתחומן באמצעות הגבלת המהירות ל-30 קמ"ש, הנחת פסי האטה והגבהת מעברי חציה באזורים שיש בהם ריבו ילדים ובני נוער.

הגברת החינוך: על משרד התחבורה והבטיחות בדרכים בשיתוף משרד החינוך להפעיל הדרכות בנושא בטיחות בדרכים בקרב הילדים ובני הנוער לקראת חופשת הקיץ ולעודד פעילויות כאלה במהלכה. יש להגביר את המודעות בקרב הילדים ובני הנוער לסכנות שהכביש מציב בחופש הגדול.

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן