
בגימנסיה השש-שנתית "אפרים קציר" בחולון נפתח השנה מסלול ייחודי בשם "טכנולוגיות צבאיות וביטחון" (טצ"ו), המגמה החדשה נפתחה בברכתו של מנהל הגימנסיה, מר איל ללוש, ובתמיכתו המלאה.
המסלול הוא טכנולוגי מורחב (10 יח"ל) ומטרתו המוצהרת היא הקניית יכולת לתלמידים לתכנון ופיתוח מערכות טכנולוגיות צבאיות בהתאם לתפיסת הביטחון של ישראל.
המסלול כולל לימודי הנדסה בסיסיים – שרטוט, מכניקה, תוכנה, אלקטרוניקה ועבודה מעשית במעבדה. בנוסף, לימוד מעמיק על טכנולוגיות צבאיות שכיחות והמדע העומד מאחוריהן (לוחמה אלקטרונית, מכ"מ, אופטיקה, טילנות, תחמושת ועוד…).
התלמידים ילמדו תכנים עיוניים ייחודיים הכוללים גאו-פוליטיקה של המזרח התיכון, סוגיות בביטחון הלאומי של ישראל והקשר בין ביטחון וטכנולוגיה. במהלך הלימודים יהיו פרויקטים טכנולוגים ופרויקט הסיום של כיתת י"ב יהיה פיתוח מערכת צבאית שעונה על צורך בטחוני של מדינת ישראל.
תוכנית הלימודים נכתבה בעזרתה של אוניברסיטת תל אביב.
השנה נפתחה כיתת י' ראשונה בת 17 תלמידים בגימנסיה "אפרים קציר" והתלמידים כבר לומדים מבוא לטכנולוגיה בסיסית ואת לימודי המזרח התיכון.
איציק גולדשטיין, רכז המגמה: "אני מאמין באמונה שלמה כי המגמה הזו חיונית לביטחון ישראל ואני יודע שבוגריה ידעו קצת יותר טוב על טכנולוגיה צבאית, הסביבה של ישראל על מה אנחנו נלחמים כאן בעצם וכן יגיעו לצה"ל עם מוטיבציה גבוהה יותר לשירות משמעותי (וכן עם יתרון להשתלב ביחידות טכנולוגיות)".
להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן
להצטרפות לערוץ האינסטגרם של goitem –לחצו כאן
להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן
להצטרפות לערוץ החדשות המקומיות של goitem בווטסאפ-לחצו כאן
להצטרפות לערוץ הטוויטר(רשת x) של goitem-לחצו כאן
להצטרפות לערוץ הטיקטוק של goitem-לחצו כאן
להצטרפות וקבלת חדשות ועדכונים בפייסבוק: מוזמנים לסמן לייק ועוקב לחדשות goitem-לחצו כאן
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן