גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

חשש גובר בחולון: תושבים מתריעים על ריבוי שוהים בלתי חוקיים בעיר

חשש גובר בחולון: תושבים מתריעים על ריבוי שוהים בלתי חוקיים בעיר – "מרגישים חוסר ביטחון בשכונות"

המשטרה מגבירה את הפעילות המבצעית בעיר, אך התושבים טוענים: "הם עובדים בבניינים, ישנים בגינות ציבוריות ואף מסתובבים בלילות – עד שיקרה משהו"

לאחר מספר מקרי מעצר של שוהים בלתי חוקיים (שב"חים) באזור חולון, גוברת הדאגה בקרב תושבי העיר. בשבועות האחרונים התקבלו דיווחים על שוהים בלתי חוקיים שנצפו במוקדים שונים בעיר – באתרים בבנייה, בפארקים ובשכונות מגורים – מה שמעורר תחושת חוסר ביטחון בקרב הציבור.

במשטרת ישראל מדגישים כי מתבצעות פעולות אכיפה ממוקדות, אך תושבים רבים טוענים כי המצב מחייב נוכחות משטרתית קבועה וחמורה יותר.

על פי הערכות גורמי ביטחון, חלק מהשוהים הבלתי חוקיים מגיעים מדי יום לשטחי העיר דרך פרצות בגדר ההפרדה ובמעברי עבודה לא חוקיים, תוך העסקתם בעבודות בניין, ניקיון ושיפוצים.

"רואים אותם בכל מקום והמשטרה מגיעה רק אחרי שאנחנו מדווחים"

תושבת שכונת קריית שרת סיפרה למערכת:

"בבניין שממול אני רואה פועלים ישנים בתוך אתר בנייה כבר כמה לילות. אף אחד לא יודע מי הביא אותם לשם, ואם בכלל מישהו בודק את זה. זה מפחיד – במיוחד כשאנחנו עם ילדים קטנים."

גם תושב נוסף מהשכונה הצפונית בעיר אומר:


"אנחנו לא נגד אנשים שרוצים להתפרנס, אבל כשאין פיקוח – זה מסוכן. כל יום שומעים על מקרים של התחזות, גניבות או אלימות. העירייה חייבת להגביר את הבקרה, אחרת זה רק עניין של זמן עד שיקרה אסון."

פעילות משטרתית: מעצרים, סריקות וחסימות

במהלך השבוע האחרון בלבד עצרה משטרת מרחב איילון כמה שוהים בלתי חוקיים בעיר חולון ובסביבתה, בחלק מהמקרים במהלך סיורי שטח ובדיקות יזומות.
במשטרה ציינו כי "המאבק בשוהים בלתי חוקיים מתבצע באופן שוטף באמצעות פעילות סמויה וגלויה, תוך שיתוף פעולה עם יחידת משמר הגבול וגורמי הביטחון השונים".

סכנה ביטחונית וגם חברתית

לצד ההיבט הביטחוני שבו שוהים בלתי חוקיים עלולים לנצל את נגישותם לביצוע פיגועים או עבירות חמורות קיימת גם בעיה חברתית-כלכלית.

חלק מהמעסיקים מנצלים את מצבם של העובדים הלא חוקיים ומשלמים להם שכר נמוך או לא מבוטח, ובכך פוגעים גם בעובדים ישראלים ובשוק העבודה המקומי.

גורמים בעירייה מציינים כי אגף הפיקוח העירוני פועל בשיתוף עם המשטרה לאיתור מעסיקים שמפרים את החוק ומעסיקים שב"חים ללא היתר, וכי יוגברו הסיורים באתרים רגישים בעיר.

מסר מהמשטרה לציבור:

"הציבור מתבקש לדווח מידית על כל אדם חשוד או פעילות חריגה באמצעות מוקד 100.

שיתוף הפעולה של התושבים הוא גורם מכריע במאבק בשוהים בלתי חוקיים ובשמירה על ביטחון הקהילה."

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק פורום חולון-לחצו כאן

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

Exit mobile version