
סערה ציבורית התפתחה ביממה האחרונה סביב הרצאה של ארגון "אחים לנשק" באחד ממוסדות החינוך בחולון. הפוסט של הפעיל החברתי רן כרמי בוזגלו, שהתפרסם ברשתות החברתיות, עורר תגובות נרחבות.
בוזגלו קרא לתלמידים ולצוותים החינוכיים "להחרים את האירוע" ואף דרש מההורים "להוציא מיידית את הילדים מהמפגש", בטענה כי מדובר בגוף שפועל "להנדסת תודעה בקרב הנוער". לדבריו, מדובר בארגון ש"הסית לסרבנות" במהלך המחאה הפוליטית נגד הרפורמה המשפטית.
בעקבות הפרסום, ראש העיר חולון שי קינן פרסם הודעה רשמית בה הדגיש כי אסר את כניסת הארגון "אחים לנשק" לכל מוסדות החינוך בעיר, והבהיר כי "לא יינתן מקום לגופים שפעלו בעבר לפגיעה בלכידות החברתית ובערכי השירות בצה"ל".
עם זאת, גורם בכיר בארגון "אחים לנשק" מסר בשיחה עם מערכת החדשות כי ההרצאה התקיימה כרגיל וללא כל הפרעה, וציין כי מדובר במפגש חינוכי שנועד "לעורר שיח על ערבות הדדית, אחריות אזרחית ושירות משמעותי בצה"ל".
לדבריו, "אנחנו לא עוסקים בפוליטיקה אלא מחנכים לאהבת המדינה ולתרומה לחברה".
האירוע מעורר שאלות בנוגע לחופש הביטוי במוסדות חינוך ולמקומם של ארגונים אזרחיים בשיח הציבורי בישראל – במיוחד על רקע המתיחות הפוליטית והחברתית בשנה האחרונה.

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן