כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

🚨 כישלון רודף כישלון בכבישים

כל הנתונים מהערים חולון, בת ים וראשון לציון

🚨 כישלון רודף כישלון בכבישים: שנת 2025 הקטלנית ביותר מזה 20 שנה

452 הרוגים מתחילת השנה | עלייה של 5% לעומת 2024 | אור ירוק: “חיי אדם בתחתית סדרי העדיפויות – גם 2026 תהיה מדממת”

שנת 2025 מסתמנת כאחת השנים הקטלניות ביותר בכבישי ישראל זה שני עשורים. מנתוני עמותת אור ירוק, המבוססים על נתוני הרלב״ד, עולה כי 452 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת השנה, לעומת 430 בתקופה המקבילה אשתקד – עלייה של 5%. במקביל, נרשמה עלייה של 9% במספר התאונות הקטלניות: 431 בשנת 2025 לעומת 397 בשנת 2024.

זו השנה השלישית ברציפות שבה נרשמת עלייה במספר ההרוגים – מגמה מדאיגה שמעידה, לדברי מומחים, על כשל מתמשך במדיניות הבטיחות בדרכים.

“יותר מ־400 משפחות נוספו למעגל השכול”

עו״ד יניב יעקב, מנכ״ל עמותת אור ירוק, מותח ביקורת חריפה על הממשלה ומשרד התחבורה:

“משפחת השכול מתאונות דרכים התרחבה בשנה האחרונה ויותר מ־400 משפחות נוספו למעגל הדמים והעצב. הכאב הוא אינסופי, והמחיר הכבד הוא תוצאה של הזנחה ממשלתית רבת שנים. חיי אדם בישראל נמצאים בתחתית סדרי העדיפויות”.

לדבריו, חרף הנתונים הקשים, התוכנית הלאומית לבטיחות בדרכים טרם אושרה, והוא מזהיר:

“אין בשורה חיובית לשנת 2026. ללא היפוך סדרי העדיפויות – גם השנה הבאה תהיה מדממת בכבישים”.

מי נפגע יותר? הנתונים הקשים של 2025

  • 144 אזרחים מהחברה הערבית – 32% מכלל ההרוגים
  • 144 הרוגים ברכב פרטי – 32%
  • 124 רוכבי אופנועים וקטנועים – 27%
  • 121 הולכי רגל – 27%
  • 100 אזרחים ותיקים – 22%
  • 97 צעירים בגילאי 15–24 – 22%
  • 33 ילדים – 7%

בנוסף, 25 בני אדם נהרגו מכלים שאינם מחייבים רישיון, בהם אופניים וקורקינטים חשמליים – נתון שממחיש את הסיכון הגובר במרחב העירוני.


יולי האדום: החודש הקטלני ביותר

49 הרוגים בחודש יולי – הנתון הגבוה ביותר השנה. גם החודשים מרץ (45 הרוגים) ואפריל (41) בולטים לרעה. מנגד, פברואר היה החודש הפחות קטלני עם 26 הרוגים.

כבישים בינעירוניים – מוקד הסכנה

  • 59% מההרוגים – בכבישים בינעירוניים (265 בני אדם)
  • 38% – בכבישים עירוניים
  • 3% – בתאונות שטח

הפצועים הקשים: אלפים לכל החיים

מתחילת השנה נפצעו 2,330 בני אדם באורח קשה:

  • 37% – רוכבי דו־גלגלי
  • 31% – נוסעי רכב פרטי
  • 23% – הולכי רגל

גם בזירה המקומית: הנתונים מדאיגים

בין הערים הבולטות השנה:

  • ראשון לציון – 7 הרוגים
  • בת ים – 3 הרוגים
  • חולון – 2 הרוגים

הנתונים של 2025 אינם מקריים – אלא תוצאה של מדיניות. בעוד מספר ההרוגים ממשיך לטפס, היעדר תוכנית לאומית מאושרת לבטיחות בדרכים מותיר את ישראל מאחור ביחס למדינות המערב. אם לא יחול שינוי דרמטי, האזהרה של מומחי הבטיחות ברורה: הקטל בכבישים יימשך – והמחיר האנושי יוסיף לעלות.

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

התמונה לאילוסטרציה בלבד

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן