גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

הצהרת כוונות בחולון: ה-MVP של אליפות המכללות, אדאמה סאנוגו, סיכם במועדון

הפועל חולון הנחיתה הלילה (שני) פצצה בשוק ההעברות של הכדורסל הישראלי. המועדון הודיע על סיכומו של אדאמה סאנוגו, אחד השחקנים המבטיחים והמעוטרים ביותר שהגיעו לליגה בשנים האחרונות. סאנוגו כבר הצטרף לסגל של גיא גודס הנמצא בוילנה, במטרה לשלבו בהקדם האפשרי במשחקי הקבוצה באירופה ובליגה המקומית.

מפסגת המכללות ועד לשיקגו בולס

סאנוגו, יליד מאלי שהיגר לארה"ב בגיל 14, רשם הישג נדיר ב-2023 כאשר הוביל את מכללת יוקון (UConn) היוקרתית לזכייה באליפות המכללות. באותה עונה הוא העמיד ממוצעים מרשימים של 17.2 נקודות ו-7.7 ריבאונדים למשחק, וקיבל את תואר ה-MVP של הפיינל פור – תואר בו החזיקו בעבר שמות כמו מג'יק ג'ונסון ופטריק יואינג.

למרות שלא נבחר בדראפט, סאנוגו הוחתם בשיקגו בולס ורשם 13 הופעות בליגה הטובה בעולם. את עיקר כוחו הראה בליגת הפיתוח (G-League), שם העמיד ממוצעי "דאבל-דאבל" מפלצתיים של כ-21 נקודות ו-12 ריבאונדים למשחק במדי הווינדי סיטי בולס.

המרוץ נגד השעון: ויזה ושחרור בינלאומי

למרות ההתרגשות, במועדון מדגישים כי קיימים שני אתגרים טכניים לפני הופעת הבכורה:

  1. סוגיית הוויזה: בשל מוצאו (מאלי), תהליך הפקת הוויזה לישראל מורכב מהרגיל. במועדון פועלים מסביב לשעון מול רשויות ההגירה כדי להשלים את ההליך בימים הקרובים.
  2. השחרור מאיטליה: חולון ממתינה לאישור רשמי מפיב"א או מקבוצת טראפאני שארק האיטלקית (ממנה נפרד השחקן), כדי לרשום אותו למשחק הגורלי מול ריטאס וילנה כבר מחר (יום שלישי).

מהפועל חולון נמסר: "כולנו תקווה שהאישורים הנדרשים יגיעו בהקדם האפשרי לטובת צירופו הרשמי של אדאמה לסגל. מדובר בשחקן עם יכולות מוכחות שיוסיף לנו המון עוצמה מתחת לסלים".


רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

Exit mobile version