כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

השבתת לימודים בחולון: הנהגת ההורים במחאה חריפה בעקבות אירוע אלימות חמור

יו"ר הנהגת ההורים: "לא נשלים עם טיוח או הסתרה"

הנהגת ההורים העירונית בחולון הודיעה על צעד מחאתי חריג: השבתת הלימודים בשעה הראשונה ביום שני הקרוב, 26.1.2026, בכלל מוסדות החינוך , חטיבות ביניים ותיכונים. הלימודים יחלו באותו יום בשעה 09:00.

ההחלטה התקבלה בעקבות אירוע אלימות חמור, שהוגדר על ידי הנהגת ההורים כ"אירוע בעל מאפיינים פליליים", ואירע באחת מחטיבות הביניים בעיר.

בהנהגת ההורים מדגישים כי עצם האירוע והאופן שבו טופל עוררו זעם וחשש עמוק בקרב ההורים.

יו"ר הנהגת ההורים העירונית, בת אל בן דוד, מסרה כי ההחלטה על השביתה התקבלה לאחר תחושת אובדן אמון בהתנהלות המערכת:

"מדובר באירוע חמור עם מאפיינים פליליים. הנהגת ההורים לא תסכים להשלים עם ניסיונות טיוח, הסתרה או דחיית טיפול. ביטחון הילדים הוא קו אדום".

דרישות הנהגת ההורים – ארבעה צעדים מיידיים

במקביל להשבתה, פרסמה הנהגת ההורים העירונית מסמך דרישות ברור, הכולל ארבעה צעדים מערכתיים:


1. טיפול מיידי בפוגעים
הרחקה מיידית של מבצעי העבירה מהמסגרת החינוכית הרגילה ושילובם במסגרת טיפולית ייעודית, תחת פיקוח והשגחה.

2. שקיפות מלאה מול ההורים
קביעת חובת דיווח ברורה להורי התלמידים על כל אירוע אלים או בעל אופי פלילי – ללא עיכובים וללא סינון מידע.

3. מעטפת תמיכה לנפגעים
ליווי רגשי, חינוכי ומערכתי מלא למשפחות הנפגעים – עד למיצוי מלא של הטיפול וההליכים.

4. תוכנית חינוכית למניעה
הקדשת שיעורי חינוך ייעודיים בכלל הכיתות בעיר בנושאי גבולות, מוגנות, מניעת פגיעות מיניות וזיהוי מצבי סיכון.

קריאה לסולידריות הורית

בהנהגת ההורים מדגישים כי השביתה אינה מכוונת נגד צוותי החינוך, אלא נועדה להעביר מסר חד וברור למערכת כולה.

"אנו קוראים לכלל הורי העיר לגלות אחריות וסולידריות. ביטחון התלמידים לא יכול להיות נתון לפשרות או לשיקולים זרים", נכתב במסמך שהופץ ברשתות החברתיות על ידי הנהגת ההורים בראשות בת אל בן דוד.

מחוברים לחדשות המקומיות בחולון

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק פורום חולון-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת חדשות ועדכונים בפייסבוק: מוזמנים לסמן לייק ועוקב לחדשות goitem-לחצו כאן

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

התמונה לאילוסטרציה בלבד

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן