
יום הולדת שאמור היה להיות חגיגה משפחתית הפך לערב של געגוע, זיכרון והוקרה. בעיר חולון התקיים ערב הנצחה מרגש לזכרו של מולוגטה גדיף ז״ל לוחם אמיץ וקצין משטרה שנפל בקרב בבארי בשבעה באוקטובר, והשאיר אחריו מורשת של ערכים, נתינה ואהבת אדם.
במסגרת אירועי ההנצחה העירוניים, התקיים הערב במרכז הקהילתי לזרוס ערב מרגש ומכבד לזכרו של מולוגטה גדיף ז״ל, שצוין ביום הולדתו. היום, שאמור היה להיות מוקד לשמחה, הפך לערב של זיכרון, חיבוק קהילתי והוקרת תודה ללוחם שנפל בהגנה על המדינה.
מולוגטה גדיף ז״ל עלה לישראל בשנת 2007, חי ופעל על פי דרכו ומשפטו:
“בואו נחיה את היום ומחר נסתדר”.
בשבעה באוקטובר הוקפץ לאזור בארי, נלחם בגבורה ונפל בקרב.
הערב חיבר בין זיכרון למעשה. המשתתפים ארזו מארזי שי לקשישים ולשורדי שואה לכבוד ט״ו בשבט – מחווה שמבטאת את הערכים שהנחו את מולוגטה לאורך חייו: אהבת האדם, חיבור לטבע ונתינה ללא תנאי.
במרכז הערב הוצג מיצג אמנותי ייחודי לזכרו. הצבעים החמים, הקווים המשתלבים והדימויים האמנותיים ביטאו את דמותו – חיבור בין זהות לדרך, בין זיכרון לתקווה. מיצג שלא רק מנציח, אלא מאפשר להרגיש את האור, האנושיות והערכים שהותיר אחריו.
במסגרת ההוקרה והמחויבות להנצחתו, סוכם על קיומו של טורניר כדורגל שנתי, שיתקיים מדי שנה בסמוך ליום הולדתו ויישא את שמו כהמשך חי ומרגש לדרכו, לערכיו ולאהבת הקהילה שאפיינו אותו.
משפחת גדיף היקרה העיר חולון מחבקת אתכם. מולוגטה גדיף ז״ל היה מלח הארץ, דמות המגלמת את הסיפור הישראלי במלוא עוצמתו: אומץ, עוז, לב רחב ונשמה גדולה.
זיכרונו ימשיך לחיות במעשים, בערכים ובקהילה המאוחדת סביב מורשתו.
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן