
בזמן שהציבור דרוך לאיומים ביטחוניים, מתפתחת זירה מסוכנת נוספת – מתקפת סייבר שמתחזה להודעת חירום רשמית. ב-פיקוד העורף מזהירים כי מופצות הודעות SMS הנושאות את השם “Oref Alert”, הקוראות לעדכן כביכול לגרסה חדשה של האפליקציה באמצעות קישור מצורף.
ב-מערך הסייבר הלאומי מדגישים: מדובר בהתחזות זדונית. הקישור מוביל להורדת קובץ התקנה מזיק שעלול לאפשר לתוקפים גישה למכשיר, לאנשי הקשר, לתמונות, לסיסמאות ואף ליישומי בנקאות.
כך זה נראה – וכך זה פוגע
ההודעה נראית רשמית ואמינה, משתמשת בשפה ביטחונית דחופה ומנצלת את תחושת הלחץ הציבורית. אך בפועל, ההורדה אינה מתבצעת דרך החנויות הרשמיות אלא באמצעות קובץ חיצוני (APK/קובץ התקנה), שמרגע התקנתו עשוי להעניק שליטה מרחוק במכשיר.
גורמי מקצוע מזהירים כי במקרים מסוימים נוזקות מסוג זה פועלות בשקט, אוספות מידע לאורך זמן ואף מפעילות מצלמה או מיקרופון ללא ידיעת המשתמש.
ההנחיות הקריטיות לציבור
▪️ לא ללחוץ על קישורים שמתקבלים בהודעות SMS.
▪️ לעדכן אפליקציות אך ורק דרך Google Play או App Store.
▪️ לבדוק עדכונים והודעות רק בערוצים הרשמיים של פיקוד העורף.
▪️ קיבלתם הודעה חשודה? למחוק מיד ולחסום את השולח.
במערך הסייבר הלאומי פועלים להפיכת הקישור הזדוני ללא זמין, אך מדגישים כי האחריות הראשונית היא של המשתמש: לא להקליק, לא להוריד, לא להתקין.
מוקד 119 זמין 24/7
נתקלתם בפעילות חשודה? מרכז 119 של מערך הסייבר הלאומי עומד לרשות הציבור מסביב לשעון לדיווח וסיוע.
המסר ברור וחד: בתקופה רגישה – כל הודעה מפתיעה עלולה להיות מלכודת. רגע אחד של סקרנות עלול לעלות בפרטיות שלכם.
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן