
ביום האישה: דקלה מראשון לציון מחברת בין חינוך גופני להצלת חיים – ומובילה את מערך ההדרכה של איחוד הצלה
מורה לספורט, אמא לשלושה ומדריכת חובשים: כך הפכה דקלה לדמות מרכזית בהכשרת מתנדבי החירום בעיר – גם בתקופה ביטחונית מורכבת
במציאות הביטחונית המורכבת של 2026, שבה ערי המרכז מתמודדות עם מתיחות אזורית ואיומים ביטחוניים, יש מי שפועלים מאחורי הקלעים כדי לחזק את העורף האזרחי. אחת מהן היא דקלה (46) מראשון לציון – מורה לחינוך גופני ומי שמובילה את מערך ההדרכה והמשתלמים בסניף המקומי של איחוד הצלה.
ביום האישה הבינלאומי, סיפורה של דקלה מדגיש כיצד שילוב בין חינוך, התנדבות וקהילה יכול להפוך לשליחות של ממש – במיוחד בתקופות מאתגרות.
ממפגש מקרי לשליחות של הצלת חיים
הדרך של דקלה לעולם רפואת החירום החלה במקרה. לדבריה, היא נחשפה לפעילות הארגון במהלך פסטיבל בריאות שנערך בעיר.
“נמשכתי לאנרגיה של המתנדבים במקום”, היא מספרת. “החלטתי להירשם לקורס חובשים, ומהר מאוד הבנתי שמצאתי קהילה של אנשים עם לב גדול, שבוחרים בכל יום מחדש לעזור לאחרים”.
עם השנים הפכה דקלה לדמות מרכזית בסניף המקומי – לא רק כחובשת מתנדבת, אלא גם כמדריכה וכרכזת ההכשרות. במסגרת תפקידה היא אחראית על הכשרת מתנדבים חדשים והובלת השתלמויות מקצועיות למצבי חירום.
בין בית הספר לזירת החירום
דקלה משלבת בין עבודתה כמורה לחינוך גופני לבין פעילותה ההתנדבותית. לצד הקריירה החינוכית, היא מנהלת את מערך ההכשרה של מתנדבי הארגון בעיר – תפקיד שהפך חשוב במיוחד בשנים האחרונות.
כאמא לשלושה, היא מספרת כי הילדים גדלים בבית שבו נתינה והתנדבות הן חלק בלתי נפרד מהחיים.
“הם רואים אותי יוצאת לקריאות בשעות לא שגרתיות ומכשירה מתנדבים להצלת חיים. זו הדרך שלי להראות להם מהי אחריות חברתית”.
הכוח של קהילה ביום האישה
לדבריה, יום האישה הוא הזדמנות להאיר את פועלן של נשים רבות שפועלות בשקט אך משפיעות על הקהילה.
“יש סביבנו נשים מדהימות שמובילות בעשייה ובהתנדבות גם כשהמציאות מאתגרת. הן מקור השראה עבורי. לכל אישה שמתלבטת אם להצטרף לפעילות התנדבותית – אני אומרת: תעשי את הצעד הראשון. לפעמים דווקא הנתינה לאחרים מגלה לך כמה כוח יש בתוכך”.
מחזקים את מערך המתנדבים
בארגון איחוד הצלה מדגישים כי פעילות המתנדבים בשטח דורשת ציוד והכשרה מתקדמים, במיוחד בתקופות מתוחות. במסגרת זו פועלים לגיוס תרומות לציוד מיגון למתנדבים, כדי לאפשר להם לפעול בבטחה בעת אירועי חירום.
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן