
גל עבודות תשתית נרחב במסגרת פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן צפוי להכניס את חולון לשבוע של עומסי תנועה כבדים, חסימות והפרעות קשות לשגרת החיים של התושבים והנהגים.
החל מיום ראשון ולמשך כשבועיים, יתבצעו עבודות ברחוב המלאכה אחד מצירי התנועה המרכזיים באזור התעשייה – בקטע שבין רחוב הנחושת לרחוב האורגים. במהלך העבודות יצומצמו מעברי הולכי הרגל ומקומות החניה, מה שצפוי להכביד גם על בעלי העסקים והלקוחות.
במקביל, יבוצעו עבודות נוספות במפרדה שבין רחוב האורגים לרחוב המשביר, וכן באי התנועה בצומת נחושת–המלאכה. למרות שבעירייה טוענים כי “לא יחולו שינויים בהסדרי התנועה”, בשטח כבר נערכים לפקקים ממושכים ולשיבושים בלתי נמנעים.
גם בשעות הלילה לא צפויה הקלה: עבודות תשתית בשדרות ירושלים יגרמו לצמצום נתיבי נסיעה בין הרחובות הבנאי ומוהליבר בין השעות 20:00 ל-05:00, בעוד שבאזורים נוספים בעיר – בהם רחובות ראובן ברקת, חיים ברלב ושמחה ארליך – יתבצעו עבודות שיגררו צמצום נתיבים בשעות הלילה המאוחרות.
התוצאה בפועל: נהגים שיתמודדו עם עומסים כמעט סביב השעון – ביום בשל עבודות וחסימות, ובלילה בשל צמצום נתיבים.
לצד ההמלצה הרשמית להיעזר באפליקציות ניווט כמו Waze, תושבים רבים מביעים תסכול גובר מהעומס ומהיעדר פתרונות תחבורתיים חלופיים.
גורמים בעיר מודים בשיחות סגורות כי מדובר בתקופה “מורכבת במיוחד”, אך מדגישים כי העבודות הכרחיות לקידום פרויקט הרכבת הקלה. מנגד, הנהגים חווים מציאות אחרת: עומסי תנועה כבדים, זמני נסיעה כפולים ולעיתים תחושת חוסר שליטה מוחלטת על היציאה והחזרה מהעיר.
הפער בין ההצהרות לבין המציאות בשטח רק מעמיק את הזעם הציבורי – והחשש הוא שהשבועיים הקרובים הם רק קדימון למה שעוד צפוי בהמשך.
הפירוט המלא של העבודות:
עבודות ברחוב המלאכה
החל ביום ראשון, , למשך כשבועיים, בימים ראשון – חמישי, משעה 07:00 עד שעה 17:00, תבוצענה עבודות ברחוב המלאכה, בקטע שבין רחוב הנחושת לרחוב האורגים.
במסגרת העבודות, יצומצמו מעברי הולכות והולכי הרגל באזור ומקומות החניה ברחוב המלאכה, בקטע הנ״ל
עבודות במפרדה ברחוב המלאכה ובאי התנועה בצומת הרחובות נחושת – והמלאכה
החל מיום ראשון, , למשך כשבועיים, בימים ראשון-חמישי, משעה 07:00 עד שעה 17:00, תבוצענה עבודות במיקומים הבאים:
- במפרדה ברחוב המלאכה, בקטע שבין רחוב האורגים לרחוב המשביר
- באי התנועה בצומת הרחובות נחושת – והמלאכה
במסגרת העבודות, לא יחולו שינויים בהסדרי התנועה
עבודות תשתית בשדרות ירושלים
בימים ראשון-חמישי,, משעה 20:00 עד שעה 05:00 , תבוצענה עבודות תשתית בשדרות ירושלים, בקטע שבין רחוב הבנאי לרחוב מוהליבר.
במסגרת העבודות, יצומצמו נתיבי הנסיעה בשדרות ירושלים, בקטע הנ"ל.
עבודות תשתית ברחובות ראובן ברקת – חיים ברלב
בימים ראשון-חמישי, תבוצענה עבודות תשתית ברחובות ראובן ברקת – חיים ברלב, בקטע שבין רחוב גולדה מאיר לרחוב משה דיין.
הסדרי תנועה ועבודה:
משעה 19:00 עד שעה 07:00, תבוצענה עבודות תשתית בשטח האתר ברחובות ראובן ברקת – חיים ברלב, בקטע הנ"ל
משעה 22:00 עד שעה 05:00, יצומצמו נתיבי הנסיעה ברחובות ראובן ברקת – חיים ברלב, בקטע הנ"ל.
עבודות תשתית ברחוב שמחה ארליך
בימים ראשון-חמישי, , משעה 22:00 עד שעה 05:00, תבוצענה עבודות תשתית ברחוב שמחה ארליך, בקטע שבין רחוב לסקוב לשדרות משה דיין.
במסגרת העבודות, יצומצמו נתיבי הנסיעה ברחוב שמחה ארליך, בקטע הנ"ל.
* לנהגות ולנהגים מומלץ להיעזר ביישומון WAZE
**ייתכנו שינויים בהתאם להנחיות פיקוד העורף
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן