גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

מהפכה בבתי הספר: איסור שימוש בטלפונים גם בחטיבות הביניים החל משנת הלימודים תשפ"ז

משרד החינוך הודיע על הרחבת המדיניות האוסרת שימוש בטלפונים ניידים גם לחטיבות הביניים, החל משנת הלימודים תשפ"ז. מדובר במהלך משמעותי שמצטרף לאיסור שכבר יושם בבתי הספר היסודיים, כחלק מניסיון להתמודד עם השפעות השימוש המוגבר במסכים על תלמידים.

על פי ההנחיות החדשות, תלמידים לא יורשו להשתמש בטלפונים במהלך יום הלימודים ובשטח בית הספר, אלא במקרים חריגים ובאישור צוות חינוכי לצורכי למידה בלבד.

כך זה יעבוד בפועל

הרקע: נתונים מדאיגים ומגמות עולמיות

במשרד החינוך מצביעים על שורה של נתונים שמדאיגים את גורמי המקצוע:

לצד זאת, מחקרים מהעולם מצביעים על שיפור בהישגים לימודיים ובאקלים הבית ספרי במקומות שבהם הוגבלה השימוש בטלפונים.

שר החינוך: “לא רק טכנולוגיה – שאלה ערכית”

שר החינוך, יואב קיש, הסביר כי מדובר בהחלטה עמוקה יותר מסוגיה טכנולוגית:


“בית הספר צריך להיות מקום שמחזיר לילדים את המפגש האנושי ואת היכולת להיות באמת אחד עם השני.”

מה המשמעות לתלמידים ולהורים?

המהלך צפוי לשנות את שגרת היום בבתי הספר: פחות זמן מסך, יותר אינטראקציה חברתית, ושיפור אפשרי בריכוז ובהישגים. עם זאת, לא מעט הורים ותלמידים עשויים להביע התנגדות – בעיקר סביב נושאי זמינות, ביטחון ותקשורת בזמן אמת.

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

Exit mobile version