גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

מהלך מעורר מחלוקת: פארק המים בחולון יקיים גם הקיץ ימי רחצה נפרדים לנשים ולגברים

פארק המים ימית 2000 בחולון פרסם את לוח ימי הכיף הנפרדים לקיץ 2026 והודיע כי ההרשמה לאירועים נפתחה.

על פי הודעת הפארק, ימי הכיף מיועדים לקהל המבקש ליהנות מיום בילוי בפארק המים במסגרת רחצה נפרדת, והמשתתפים מתבקשים להזמין כרטיסים מראש בשל הביקוש הצפוי.

בימית 2000 מציינים כי מי שרכש כרטיסים באמצעות מועדון לקוחות נדרש לבצע מימוש באתר הפארק, ולאחר מכן יקבל את כרטיסי הכניסה ישירות לטלפון הנייד.

עוד נמסר כי ילדים מגיל שנתיים ומעלה מחויבים בכרטיס כניסה.

בפארק מזמינים את הציבור להצטרף לימי הפעילות המיוחדים כחלק מאירועי קיץ 2026, הכוללים מתקני מים, מגלשות ואטרקציות לכל המשפחה.


לפי הפרסום, במהלך קיץ 2026 יתקיימו ימים ייעודיים שבהם הכניסה תהיה בהפרדה בין נשים לגברים, תוך הזמנה לציבור לשריין מקומות מראש.

המהלך מעורר ביקורת מצד מי שסבורים כי מרחבי בילוי המשמשים את כלל הציבור צריכים להיות נגישים באופן שוויוני, ללא הפרדה מגדרית.

לדברי מבקרי המהלך, אירועים מסוג זה עלולים ליצור תחושה של הדרה ולהעביר מסר שלפיו הפרדה בין נשים וגברים היא מודל רצוי גם במרחבים ציבוריים. יש הטוענים כי כאשר מדובר במתקן בילוי מרכזי, המשרת אוכלוסייה מגוונת, יש להעדיף מודל המאפשר לכל אדם ליהנות מהמקום ללא מגבלות המבוססות על מגדר.

מנגד, תומכי ימי ההפרדה טוענים כי מדובר באירועים ייעודיים ומוגבלים בזמן, שנועדו לאפשר גם לציבורים דתיים וחרדיים ליהנות מפארק המים בהתאם לאורח חייהם. לדבריהם, ללא ימים כאלה, חלק מהמשפחות כלל לא יוכלו להגיע למקום.

הוויכוח סביב הפרדה מגדרית במרחבים ציבוריים אינו חדש, ובשנים האחרונות הוא הגיע לא אחת לפתחם של בתי המשפט ולדיון ציבורי רחב. במקרים שונים נבחנה השאלה כיצד ניתן לאזן בין עקרון השוויון לבין מתן שירותים מותאמים לקבוצות אוכלוסייה שונות.

כך או כך, עצם קיום ימי ההפרדה ממשיך לעורר מחלוקת, כאשר יש הרואים בכך פתרון המרחיב את הנגישות לקהלים נוספים, ואחרים סבורים כי מדובר בצעד שאינו עולה בקנה אחד עם אופיו של מרחב ציבורי משותף.

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

Exit mobile version