גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

עיריית חולון התנגדה והפסידה בתביעה נגד אלמנה בת 74

פסק דין בעל משמעות רחבה עבור חייבים ברשויות המקומיות: רשם ההוצאה לפועל יחיאל נויזיץ מלשכת ראשון לציון הורה על מחיקת מלוא יתרת החוב של אלמנה בת 74 מעיריית חולון – חוב שהתנפח ל־127,331 ש״ח, למרות שמקורו עמד על 17,943 ש״ח בלבד.

מה קרה כאן?

הפרשה החלה בשנת 2004, אז נפתחו נגד האישה שני תיקי הוצאה לפועל בגין חובות ארנונה ומים. במהלך 22 שנים היא עמדה בצווי התשלומים ושילמה מצטבר של 56,210 ש״ח – יותר מפי שלושה מגובה החוב המקורי. למרות זאת, מנגנוני הריבית וההצמדה המוניציפליים המשיכו להגדיל את החוב עד שהגיע לסכום עתק.

הרשם נויזיץ ציין בהחלטתו את נסיבות חייה הקשות של החייבת: אלמנה, אם לשלושה, שכולה, המתמודדת עם מצב רפואי מורכב ומתקיימת מהכנסה חודשית של 5,606 ש״ח בלבד. למרות האובדנים והקשיים, היא שילמה את חובה ברצף מלא במשך יותר משני עשורים.

עמדת העירייה – והרשמת שנדחתה

עיריית חולון התנגדה לבקשה להפחתת הריביות וטענה כי הריבית היא חלק מהחוב על פי חוק הרשויות המקומיות, ולכן אין סמכות להפחיתה. הרשם דחה את הטענה וקבע כי תיקון 75 לחוק ההוצאה לפועל ותיקון 9 לחוק פסיקת ריבית והצמדה (2025) מעניקים לרשמים סמכות רחבה להפחתת ריביות סטטוטוריות כאשר מתקיימים טעמים מיוחדים.

השיקולים המרכזיים שהובילו למחיקה

משמעות רחבה לציבור

החלטה זו מהווה תקדים חשוב בעידן תיקוני החקיקה החדשים, ועשויה להשפיע על חייבים רבים ברחבי הארץ המתמודדים עם חובות ישנים שתפחו לממדים לא סבירים. היא מדגישה את חשיבות שיקול הדעת האנושי במערכת ההוצאה לפועל ואת הצורך באיזון בין גביית כספי ציבור לבין הגנה על אוכלוסיות מוחלשות.


רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

Exit mobile version