כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

הלמ"ס: חולון היא שיאנית ההגירה השלילית בישראל -ראשון לציון היחידה מעל 200 אלף תושבים עם מאזן חיובי

דוח הרשויות המקומיות לשנת 2024 חושף פער חד בין שתי הערים השכנות: חולון איבדה תושבים בקצב הגבוה ביותר מבין הערים הגדולות, בעוד ראשון לציון רשמה גידול בהגירה הפנימית.

הדוח המקיף "הרשויות המקומיות בישראל 2024" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מציג תמונת מצב מטרידה עבור חולון – ומעודדת עבור ראשון לציון.

על פי נתוני הלמ"ס, חולון רשמה את שיעור ההגירה הפנימית השלילי הגבוה ביותר בישראל מבין הערים הגדולות, עם מאזן של 11.6- תושבים לכל 1,000 תושבים. מנגד, ראשון לציון היא העיר היחידה בישראל שמונה יותר מ־200 אלף תושבים וסיימה את השנה עם מאזן הגירה פנימית חיובי, בשיעור של 2.4+ לכל 1,000 תושבים.

הנתונים מבוססים על עיבוד רשם האוכלוסין והמוסד לביטוח לאומי במסגרת דוח הרשויות המקומיות לשנת 2024, שערכו פביאנה שוורץ ומלכה לוינגר מהלמ"ס.

מהי הגירה פנימית – ומה המשמעות של המספרים?

הגירה פנימית מודדת את מספר התושבים שעוברים בין יישובים בישראל, ללא קשר ללידות, פטירות או עלייה מחו"ל.

11.6-

חולון-שיאנית ההגירה השלילית בישראל מבין הערים הגדולות.


כל 1,000 תושבים בעיר איבדו בממוצע 11.6 תושבים שעברו לערים אחרות.

2.4+

ראשון לציון-העיר היחידה מעל 200 אלף תושבים עם מאזן הגירה חיובי.

כל 1,000 תושבים בעיר נוספו בממוצע 2.4 תושבים שעברו אליה מיישובים אחרים.

במילים פשוטות, המספרים משקפים האם עיר מצליחה למשוך אליה תושבים – או מאבדת אותם לטובת רשויות אחרות.

הפער בין הערים השכנות

למרות הקרבה הגיאוגרפית, שתי הערים מציגות מגמות הפוכות לחלוטין.

למה הנתון של חולון משמעותי?

הדוח בחן את 18 הערים בישראל שבהן יותר מ־100 אלף תושבים, ובקרב כולן חולון ניצבת בראש רשימת הערים שמאבדות תושבים בקצב הגבוה ביותר.

המשמעות אינה שהעיר בהכרח מצטמצמת במספר התושבים הכולל – אלא שבמאזן המעברים בין יישובים בישראל, יותר תושבים בחרו לעזוב את חולון מאשר לעבור אליה.

לעומת זאת, ראשון לציון בולטת כמוקד משיכה לתושבים חדשים, ומצליחה לרשום מאזן חיובי גם כאחת הערים הגדולות במדינה.

רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן

התמונה לאילוסטרציה

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן