
חולון בין חמש הערים המסוכנות לרוכבי אופנועים וקטנועים: כמעט שליש מהנהגים הנפגעים בעיר
ניתוח של עמותת אור ירוק, שבחן נתוני תאונות דרכים בערים גדולות בחמש השנים האחרונות, מצא כי 31.9% מהנהגים שנפגעו בחולון היו נהגי אופנוע וקטנוע
חולון נמצאת בין חמש הערים המסוכנות ביותר לרוכבי אופנועים וקטנועים, כך עולה מניתוח של עמותת אור ירוק. הניתוח התבסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) על נהגים שנפגעו בתאונות דרכים בחמש השנים האחרונות (2021 עד 2025), בערים שמונות יותר מ-50 אלף תושבים.
222 מתוך 695
בעמותה בדקו את חלקם היחסי של נהגי אופנועים וקטנועים מכלל הנהגים שנפגעו בתאונות דרכים בכל עיר גדולה. בחולון נפגעו בחמש השנים האחרונות 695 נהגים בתאונות דרכים, ומהם 222 היו נהגי אופנוע וקטנוע, כלומר 31.9%.
"לאשר את התוכנית הלאומית"
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, אמר: "במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לאשר את התוכנית הלאומית הרב-שנתית, אשר תוביל לצמצום מספר הרוכבים ההרוגים הגבוה ותמנע צער וכאב ממשפחות ומרוכבים רבים."
רוצים להיות מחוברים לחדשות המקומיות בווטסאפ ולקבל את החדשות לנייד: לחצו כאן